Hogy az egész még izgalmasabb legyen, fűszeres forralt borból készítettünk mellé öntetet, amitől az egész téli hangulatú és nagyon pikáns lesz. Ha a mangót lecserélnéd másra, sültalma- és -körteszeletekkel is készítheted, a sült hús pedig lehet pulyka, sertés és akár kacsa is.
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 1 darab mangó
- 2 szelet sült hús
- 2 marék rukkola
- 1 darab kaliforniai paprika
- 2 marék koktélparadicsom
- 2 kisebb csésze kukorica
- 2 evőkanál csiliszósz
- ízlés szerint só és fehér bors
Az öntethez
- 1 deci forralt bor
- 2 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só, bors
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
Csíkozd fel a zöldségeket és a húst, és a kukorica meg a mangó kivételével helyezd el két tányéron, majd sózd és borsozd őket. A főtt kukoricát ízesítsd a csiliszósszal, ezek után mehet az is a tányérokra.
Forrald (melegítsd) össze az öntet hozzávalóit a vaj nélkül, majd amikor elfőtte úgy a harmadát, add hozzá a vajat, és még langyosan forgasd meg benne a mangószeleteket. Ha szeretitek a különlegességeket, akkor ez a saláta a fűszeres mangóval, a csípős kukoricával és a forralt boros öntettel biztosan nagy sikert arat majd. Ha még tartalmasabbá szeretnéd tenni, néhány falat puha avokádóval vagy egy kis tökmagolajjal dobd fel.