Mangós, sült húsos saláta forralt boros öntettel – igazi könnyű, téli vacsora

Az ünnepek után két dolog esik a legjobban: valami könnyű étel és mellette az, ha végre nem kell főzni, csak összedobálni valami nagyon lightos, mégis finom fogást. Ez a mangós saláta épp ilyen, és nem is kell hozzá sok hozzávaló, csak a gyümölcs, zöldségek és néhány maradék hússzelet.

Hogy az egész még izgalmasabb legyen, fűszeres forralt borból készítettünk mellé öntetet, amitől az egész téli hangulatú és nagyon pikáns lesz. Ha a mangót lecserélnéd másra, sültalma- és -körteszeletekkel is készítheted, a sült hús pedig lehet pulyka, sertés és akár kacsa is.

Egy kis avokádóval is feldobhatod.
Egy kis avokádóval is feldobhatod.Juanmonino

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 1 darab mangó
  • 2 szelet sült hús
  • 2 marék rukkola
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 2 kisebb csésze kukorica
  • 2 evőkanál csiliszósz
  • ízlés szerint só és fehér bors

Az öntethez

  • 1 deci forralt bor
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Csíkozd fel a zöldségeket és a húst, és a kukorica meg a mangó kivételével helyezd el két tányéron, majd sózd és borsozd őket. A főtt kukoricát ízesítsd a csiliszósszal, ezek után mehet az is a tányérokra.

Forrald (melegítsd) össze az öntet hozzávalóit a vaj nélkül, majd amikor elfőtte úgy a harmadát, add hozzá a vajat, és még langyosan forgasd meg benne a mangószeleteket. Ha szeretitek a különlegességeket, akkor ez a saláta a fűszeres mangóval, a csípős kukoricával és a forralt boros öntettel biztosan nagy sikert arat majd. Ha még tartalmasabbá szeretnéd tenni, néhány falat puha avokádóval vagy egy kis tökmagolajjal dobd fel. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek