Egyszerű kapros lazackrém – kekszeken, barna kenyéren és zöldségfalatkák tetején is finom

A jó vendégváró hamar elkészül, de kicsit azért különleges, ünnepek környékén pedig egy kicsit fenszi is. Ez a lazackrém olyan rapid finomság, ami az összes feltételt könnyedén kipipálja: isteni, egyszerű és még a legválogatósabbaknak is bejön.

Csak sajtkrém, lazac és kapor kell hozzá, és persze hogy nem csak ünnepekkor érdemes összedobni. Szuper feltét esténként egy rozspirítóson néhány karika csemegeuborkával, ha pedig vendégek jönnek, kekszfalatokon vagy uborkakarikákkal tálald.

Egy pirítós is elég hozzá.
Egy pirítós is elég hozzá.Sarsmis

Hozzávalók 1 adaghoz

A krémhez

  • 15 deka füstölt lazacszeletek
  • 1 evőkanál kapor összevágva
  • 1 fél biocitrom héja
  • 1 doboz natúr sajtkrém (körülbelül 15 dekás)
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál kapribogyó
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a turmixba vagy az aprítógépbe az összetevőket só és bors nélkül, majd keverd szép simára. Ha ezzel megvagy, kóstold meg, és ha szüksges, sózd és borsozd. Ekkor mehet hozzá a kapribogyó, és már  kanalazhatod is a füstölt halas krémet kiflikarikákra, kekszfalatokra vagy zöldségszeletekre. A sós füstölt hal a savanykás kapribogyóval világbajnok páros. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek