Egyébként miért várnál az ünnepekig, akár ma este is összedobhatod! Egyszerű és a kókuszos szafttal nagyon különleges vacsora lehet, amihez már csak egy kis párolt rizs kell, és ha szereted a csípőset, akkor egy adag csilipehely a tetejére.
Hozzávalók 2 személyre
- 50 deka tengeri hal
- 1 darab lime leve és héja
- 1 kisebb doboz kókusztej (1-2 deci)
- 1 vöröshagyma, felkockázva
- ízlés szerint fokhagymapor, só és bors
- 1 mokkáskanál koriander és curry
- 1 nagy evőkanál vaj
- 1 deci zöldségalaplé
- 1 csipet gyömbér
- 2 megtisztított paradicsom felkockázva
- 2 szál zöldhagyma zöld szára apróra vágva
- 1 mokkáskanál barna cukor
Elkészítés:
Dobd a forró vajra a hagymát, majd 5 perc után a fűszereket, ízesítőket, végül öntsd fel az alapével és a kókusztejjel. Sózd és borsozd a keveréket, majd ha már forró, mehet bele a hal és a paradicsom is. Főzd úgy 8-10 percig, és ha elkészült, akkor tedd hozzá a fél lime levét, a lime héját és a zöldhagyma zöld szárát. Hosszabb lével (több alaplével) levesként is tálalhatod.