Egzotikus, ünnepi halétel: fűszeres, kókusztejes halcurry

Vannak, akik minden karácsonykor ugyanazt ennék, és olyanok is, akik imádnak kipróbálni valami újat minden egyes évben. Nekik készültük ezzel az egzotikus halcurryvel.

Egyébként miért várnál az ünnepekig, akár ma este is összedobhatod! Egyszerű és a kókuszos szafttal nagyon különleges vacsora lehet, amihez már csak egy kis párolt rizs kell, és ha szereted a csípőset, akkor egy adag csilipehely a tetejére.

Milyen szépek így.
Milyen szépek így.santhosh_varghese

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka tengeri hal
  • 1 darab lime leve és héja
  • 1 kisebb doboz kókusztej (1-2 deci)
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • ízlés szerint fokhagymapor, só és bors
  • 1 mokkáskanál koriander és curry
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 deci zöldségalaplé
  • 1 csipet gyömbér
  • 2 megtisztított paradicsom felkockázva
  • 2 szál zöldhagyma zöld szára apróra vágva
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a hagymát, majd 5 perc után a fűszereket, ízesítőket, végül öntsd fel az alapével és a kókusztejjel. Sózd és borsozd a keveréket, majd ha már forró, mehet bele a hal és a paradicsom is. Főzd úgy 8-10 percig, és ha elkészült, akkor tedd hozzá a fél lime levét, a lime héját és a zöldhagyma zöld szárát. Hosszabb lével (több alaplével) levesként is tálalhatod.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek