Egyszerű fasírtok, krémes mozzarella, rengeteg friss koktélparadicsom, és persze az articsóka, amitől az egész különleges lesz. Benne van a hal, ami ünnepekkor kötelező, kicsit izgalmasabb is, mint egy hagyományos, sült halas fogás, miközben tulajdonképpen akár nyár közepén is simán befalnánk vacsorára.
Hozzávalók 2 személyre
A fasírtokhoz
- 2 doboz olajos tonhalkonzerv lecsöpögtetve
- ízlés szerint fokhagymapor, só és bors
- 2 evőkanál zsemlemorzsa vagy zabpehely
- 1 tojás
- 1 teáskanál citromhéj
- 1 mokkáskanál mustár és majonéz
- 1 evőkanál újhagyma zöldje és petrezselyem apróra vágva
A salátához
- 2 marék rukkola
- 20 deka mozzarella
- 1 nagy bögre koktélparadicsom
- 1 evőkanál bazsamecet
- 1 üveg articsóka olajban
- ízlés szerint só és bors
- a tálaláshoz olívaolaj
- 1 evőkanál friss bazsalikom és oregánó
A saláta összetevőt vágd egy-egy tányérra és ízesítsd sóval, borssal és a balzsamecettel, majd szórd rájuk a friss fűszereket. A fasírthoz a legegyszerűbb, ha az összetevőket egy aprítógépbe teszed annyi morzsával, amennyit felvesz, vagyis amivel könnyen formázható lesz. Süsd meg forró olajban, és mehetnek langyosan a salátakeverék mellé. Szuper olaszos, fűszeres fogás lesz belőle. Ha marad másnapra néhány fasírt, pirítsd meg egy zsömle két oldalát kevés fokhagymás olívaolajban, kend meg majonézzel, és készíts belőle szendvicset jó sok zöldséggel.