Ezért megéri habcsókot nyúlni a fáról: gránátalmás-kókuszos habcsókpohárkrém

Már megint valami, ami 5 perc munkával csinál belőled sztárt a konyhában.

Ehhez a menő desszerthez csak rétegezni kell az enyhén édesített házi tejszínt, a fűszeres ragut és a ropogós habcsókokat. Ha abból épp nincs otthon, mutatjuk, hogyan készíts belőle néhány adagot tojásból és porcukorból!

Ha már a habcsókok megvannak, néhány perc alatt összedobhatod.
Ha már a habcsókok megvannak, néhány perc alatt összedobhatod.Lindsay Upson

Hozzávalók 4 személyre:

A rétegezéshez:

  • 1 csésze kókuszpehely
  • 2 gránátalma magjai
  • 2 deci gránátalmaszirup
  • 1 egy citrom leve és héja
  • ízlés szerint bors egy csipet só
  • 0.5 liter tejszínhab felverve
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csésze csésze
  • 1 evőkanál vaj

A habcsókhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 9 evőkanál cukor
  • 3 kávéskanál ecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csésze csésze 1.00
Recept idők

Elkészítés:

A habcsókhoz a tojásfehérjéket habverővel elkezdjük verni, amikor már kezd fehéredni, akkor hozzáadjuk a sót, majd apránként a porcukrot, míg kemény, fényes habot kapunk. Ha ezzel megvagyunk, mehet hozzá a citromlé, az ecet, és azzal is 1-2 perc. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kupacokat teszünk belőle, és 120 fokos sütőbe toljuk, ahol készre sütjük.

A gránátalmás réteghez egy kanál vajon melegítsd össze a gyümölcsöt és a szirupot a fűszerekkel, a citromlével és a csipetnyi sóval. A pohárkrémhez törd össze kissé a habcsókokat, majd rétegezd a frissen felvert tejszínnel, a kókuszpehellyel és a gránátalmaréteggel. Nagyon izgalmas, ahogy a ropogós kókusz és habcsók találkozik a hideg, krémes tejszínnel és a langyos gyümölcsraguval. 

Pénteki süti: a Pavlova, ami NEM habcsók

A hófehér burok kívül roppan, belül könnyű, lágy, mégis szilárd. Benne tejszínhab és gyümölcs. Magas hűha-faktorú, könnyen, előre elkészíthető süti.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

2020. december24., 06:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Süss vaníliás céklát a forrólevegős sütőben, nem fogod megbánni!

Ha elkészült, locsold meg egy kevés balzsamecettel, mehet hozzá só és frissen tört rózsabors, és egy kevés vajban forgasd meg, amíg meleg. Így lesz igazán tökéletes. És természetes: a hagyományos sütőben is ugyanolyan finom lesz.

szeptember25., 12:52

Ez a mangós pohárkrém tökéletes desszert, ha valami könnyűt és egyszerűt készítenél

A desszertektől nehéz teljes egészében megszabadulnunk, de arra azért van esély, hogy egy kicsit egészségesebben készítsd őket. Ezt a pohárkrémet kókusztejszínnel és friss mangóval dobtuk fel.

január17., 06:04

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Mustra