Ehhez a menő desszerthez csak rétegezni kell az enyhén édesített házi tejszínt, a fűszeres ragut és a ropogós habcsókokat. Ha abból épp nincs otthon, mutatjuk, hogyan készíts belőle néhány adagot tojásból és porcukorból!
Hozzávalók 4 személyre
A rétegezéshez:
- 1 csésze kókuszpehely
- 2 gránátalma magjai
- 2 deci gránátalmaszirup
- 1 egy citrom leve és héja
- ízlés szerint bors egy csipet só
- 0.5 liter tejszínhab felverve
- 3 evőkanál cukor
- 1 csésze csésze
- 1 evőkanál vaj
A habcsókhoz:
- 3 tojásfehérje
- 9 evőkanál cukor
- 3 kávéskanál ecet
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csésze csésze 1.00
Elkészítés:
A habcsókhoz a tojásfehérjéket habverővel elkezdjük verni, amikor már kezd fehéredni, akkor hozzáadjuk a sót, majd apránként a porcukrot, míg kemény, fényes habot kapunk. Ha ezzel megvagyunk, mehet hozzá a citromlé, az ecet, és azzal is 1-2 perc. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kupacokat teszünk belőle, és 120 fokos sütőbe toljuk, ahol készre sütjük.
A gránátalmás réteghez egy kanál vajon melegítsd össze a gyümölcsöt és a szirupot a fűszerekkel, a citromlével és a csipetnyi sóval. A pohárkrémhez törd össze kissé a habcsókokat, majd rétegezd a frissen felvert tejszínnel, a kókuszpehellyel és a gránátalmaréteggel. Nagyon izgalmas, ahogy a ropogós kókusz és habcsók találkozik a hideg, krémes tejszínnel és a langyos gyümölcsraguval.