Ezért megéri habcsókot nyúlni a fáról: gránátalmás-kókuszos habcsókpohárkrém

Már megint valami, ami 5 perc munkával csinál belőled sztárt a konyhában.

Ehhez a menő desszerthez csak rétegezni kell az enyhén édesített házi tejszínt, a fűszeres ragut és a ropogós habcsókokat. Ha abból épp nincs otthon, mutatjuk, hogyan készíts belőle néhány adagot tojásból és porcukorból!

Ha már a habcsókok megvannak, néhány perc alatt összedobhatod.
Ha már a habcsókok megvannak, néhány perc alatt összedobhatod.Lindsay Upson

Hozzávalók 4 személyre

A rétegezéshez:

  • 1 csésze kókuszpehely
  • 2 gránátalma magjai
  • 2 deci gránátalmaszirup
  • 1 egy citrom leve és héja
  • ízlés szerint bors egy csipet só
  • 0.5 liter tejszínhab felverve
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csésze csésze
  • 1 evőkanál vaj

A habcsókhoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 9 evőkanál cukor
  • 3 kávéskanál ecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csésze csésze 1.00
Recept idők

Elkészítés:

A habcsókhoz a tojásfehérjéket habverővel elkezdjük verni, amikor már kezd fehéredni, akkor hozzáadjuk a sót, majd apránként a porcukrot, míg kemény, fényes habot kapunk. Ha ezzel megvagyunk, mehet hozzá a citromlé, az ecet, és azzal is 1-2 perc. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kupacokat teszünk belőle, és 120 fokos sütőbe toljuk, ahol készre sütjük.

A gránátalmás réteghez egy kanál vajon melegítsd össze a gyümölcsöt és a szirupot a fűszerekkel, a citromlével és a csipetnyi sóval. A pohárkrémhez törd össze kissé a habcsókokat, majd rétegezd a frissen felvert tejszínnel, a kókuszpehellyel és a gránátalmaréteggel. Nagyon izgalmas, ahogy a ropogós kókusz és habcsók találkozik a hideg, krémes tejszínnel és a langyos gyümölcsraguval. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek