Vannak ételek, amiknél egyszerűen nem lehet megúszni a munkát, de ez a szuper gesztenyeleves nem ilyen. Ha még egyszerűbben készítenéd, természetesen bolti zöldségcsipszet és akácmézet is használhatsz hozzá. Az édes, gesztenyés leves ízét szuperül kiemelik a sós és köménnyel megszórt céklafalatok.
Hozzávalók 4 személyre
- 25 deka édes gesztenyemassza
- 1 mokkáskanál só
- 4 evőkanál cukor
- 8 deci tej
- 2 deci tejszín
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
Elkészítés:
Elkészítés: dobd egy turmixgépbe az összes hozzávalót hidegen, előbb a gesztenyemasszát és a port, majd mehet hozzá a többi összetevő is. Az egészet lassan kezdd melegíteni kis lángon. Amikor már krémes és sűrű, akkor van kész. Ekkor mehet a tetejére egy jó adag fűszeres-sós céklacsipsz és egy vékony csík gesztenyeméz.
Hogy hogyan készüljön a céklacsipsz? Vágd vagy reszeld minél vékonyabb szeletekre (1-2 milliméteresekre) a céklát, aztán dobd bő, forró olajba. Amikor megsültek, sózd és borsozd őket, majd szórj rá egy kevés őrölt köményt is.
Ha a csipsz túl merész húzás lenne otthon, akkor aszalt meggyet és vajban megforgatott forró főtt gesztenyét dobj a tetejére.