Egy ismert fogás új ruhában: gesztenyeleves céklacsipsszel és gesztenyemézzel

Ahogy szoktuk, most is egy gyors, nagyon egyszerű, de szuper finom fogást hoztunk. Nem kell az ünnepekig várnod azzal, hogy kipróbáld, egy sima hétköznapot is feldob ez a tartalmas és különleges leves.

Vannak ételek, amiknél egyszerűen nem lehet megúszni a munkát, de ez a szuper gesztenyeleves nem ilyen. Ha még egyszerűbben készítenéd, természetesen bolti zöldségcsipszet és akácmézet is használhatsz hozzá. Az édes, gesztenyés leves ízét szuperül kiemelik a sós és köménnyel megszórt céklafalatok. 

Már csak a cékla hiányzik mellőle.
Már csak a cékla hiányzik mellőle.andjic

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 deka édes gesztenyemassza
  • 1 mokkáskanál
  • 4 evőkanál cukor
  • 8 deci tej
  • 2 deci tejszín
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

Elkészítés: dobd egy turmixgépbe az összes hozzávalót hidegen, előbb a gesztenyemasszát és a port, majd mehet hozzá a többi összetevő is. Az egészet lassan kezdd melegíteni kis lángon. Amikor már krémes és sűrű, akkor van kész. Ekkor mehet a tetejére egy jó adag fűszeres-sós céklacsipsz és egy vékony csík gesztenyeméz.

Hogy hogyan készüljön a céklacsipsz? Vágd vagy reszeld minél vékonyabb szeletekre (1-2 milliméteresekre) a céklát, aztán dobd bő, forró olajba. Amikor megsültek, sózd és borsozd őket, majd szórj rá egy kevés őrölt köményt is. 

Ha a csipsz túl merész húzás lenne otthon, akkor aszalt meggyet és vajban megforgatott forró főtt gesztenyét dobj a tetejére.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek