Egy ismert fogás új ruhában: gesztenyeleves céklacsipsszel és gesztenyemézzel

Ahogy szoktuk, most is egy gyors, nagyon egyszerű, de szuper finom fogást hoztunk. Nem kell az ünnepekig várnod azzal, hogy kipróbáld, egy sima hétköznapot is feldob ez a tartalmas és különleges leves.

Vannak ételek, amiknél egyszerűen nem lehet megúszni a munkát, de ez a szuper gesztenyeleves nem ilyen. Ha még egyszerűbben készítenéd, természetesen bolti zöldségcsipszet és akácmézet is használhatsz hozzá. Az édes, gesztenyés leves ízét szuperül kiemelik a sós és köménnyel megszórt céklafalatok. 

Már csak a cékla hiányzik mellőle.
Már csak a cékla hiányzik mellőle.Fotó: andjic

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 deka édes gesztenyemassza
  • 1 mokkáskanál
  • 4 evőkanál cukor
  • 8 deci tej
  • 2 deci tejszín
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

Elkészítés: dobd egy turmixgépbe az összes hozzávalót hidegen, előbb a gesztenyemasszát és a port, majd mehet hozzá a többi összetevő is. Az egészet lassan kezdd melegíteni kis lángon. Amikor már krémes és sűrű, akkor van kész. Ekkor mehet a tetejére egy jó adag fűszeres-sós céklacsipsz és egy vékony csík gesztenyeméz.

Hogy hogyan készüljön a céklacsipsz? Vágd vagy reszeld minél vékonyabb szeletekre (1-2 milliméteresekre) a céklát, aztán dobd bő, forró olajba. Amikor megsültek, sózd és borsozd őket, majd szórj rá egy kevés őrölt köményt is. 

Ha a csipsz túl merész húzás lenne otthon, akkor aszalt meggyet és vajban megforgatott forró főtt gesztenyét dobj a tetejére.

Ősz luxuskivitelben: gesztenyehab torta
Ősz luxuskivitelben: gesztenyehab torta

Puha kakaós piskóta, könnyű gesztenyehab, kicsi meggylekvár és csokikrém – légies, őszies, és nem diétás.

Tovább »

Még több recept

Elegáns vacsora hó végén is: gombakrémleves szilvahabbal

Ezen a héten olyan recepteket gyűjtöttünk, amik elég menők ahhoz, hogy akár házigazdaként is bevállald a vendégek előtt, mégsem terheli meg a konyhapénzt a hó végén sem túlságosan. Ehhez a leveshez négy főre elég egy doboz gomba, egy tejszínhab és egy nagy kanál szilvalekvár.

augusztus27., 06:04

Sültpaprika-leves paradicsommal és ricottával

Ez a klassz, egészséges leves nemcsak finom, de a vércukorszintedet sem emeli meg túlságosan. Ha friss bazsalikomot és oregánót is szórsz a tetejére, olasz hangulatú fogást kapsz, ami tökéletes akkor, ha a pizza ízeit idéznéd fel egy kicsit egészségesebb formában.

szeptember30., 06:04

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Ez a hideg, kurkumás-mézes dinnyeleves egy nehezebb főétel előtt és után is tökéletes

Jól megy hozzá egy adag mentaszirupos mascarpone, de citrusokkal elkevert tejszínhabbal sem tévedhetsz nagyot.

augusztus5., 06:04

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

október21., 06:16

Ez a vegán curry nálunk thai hangulatban készült

Citromfüves rizzsel nincs is ennél izgalmasabb, könnyű fogás, ami egyrészt húsmentes, másrészt gyors, de abban is segít, hogy a tél közeledtével egy kicsit több vitamin jusson a szervezetedbe.

október22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.