Halászlé helyett valami izgalmas: zellerkrémleves citromos-csípős garnélával

Karácsonyi változatban egy kis garnélával dobtuk fel ezt az édeskés, krémes fogást. A kis fűszeres rákfalatokkal könnyű, de mégis különleges leves lett belőle.

Ha valaki a családban nem szeretné a zellert, karfiolból vagy a még semlegesebb fehérrépából is elkészítheted, úgyis minden sikert a kis garnélafalatok zsebelnek majd be ebben a fogásban.

Imádni fogod.
Imádni fogod.lucentius

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 zeller felkockázva
  • 2 kisebb darab burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 7 deci zöldségalaplé
  • 2 deci tejszín
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 2 bögre garnéla
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 5 evőkanál édes-csípős szósz
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál növényi olaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a kis kockákra vágott zöldségeket 1 evőkanál vajban, öntsd fel az alaplével, ízesítsd a barna cukorral, sóval és fehér borssal. 20 perc után pürésítsd botmixerrel, majd mehet hozzá a keményítővel elkevert tejszín, azzal is keverj rajta néhányat, amíg besűsűrödik. Kóstold meg és ízesítsd, ha még szükséges. 

Süsd a megtisztított rákokat 8-10 percig a 2 evőkanál vaj és olaj keverékén (a méretüktől függ az elkészítési idejük), majd forgasd meg az édes-csípős szószban és szórd meg bazsalikommal. Kanalazd a levesek tetejére, így már el is készültél. Ha a garnélás változatban megunnád, próbáld ki csíkokra vágott füstölt hallal tálalva! 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek