Ha valaki a családban nem szeretné a zellert, karfiolból vagy a még semlegesebb fehérrépából is elkészítheted, úgyis minden sikert a kis garnélafalatok zsebelnek majd be ebben a fogásban.
Hozzávalók 4 személyre
- 2 zeller felkockázva
- 2 kisebb darab burgonya
- fél fej vöröshagyma
- 3 evőkanál vaj
- 7 deci zöldségalaplé
- 2 deci tejszín
- 1 teáskanál barna cukor
- ízlés szerint só és fehér bors
- 2 bögre garnéla
- 1 mokkáskanál bazsalikom
- 5 evőkanál édes-csípős szósz
- 1 kanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál növényi olaj
Elkészítés:
Forgasd meg a kis kockákra vágott zöldségeket 1 evőkanál vajban, öntsd fel az alaplével, ízesítsd a barna cukorral, sóval és fehér borssal. 20 perc után pürésítsd botmixerrel, majd mehet hozzá a keményítővel elkevert tejszín, azzal is keverj rajta néhányat, amíg besűsűrödik. Kóstold meg és ízesítsd, ha még szükséges.
Süsd a megtisztított rákokat 8-10 percig a 2 evőkanál vaj és olaj keverékén (a méretüktől függ az elkészítési idejük), majd forgasd meg az édes-csípős szószban és szórd meg bazsalikommal. Kanalazd a levesek tetejére, így már el is készültél. Ha a garnélás változatban megunnád, próbáld ki csíkokra vágott füstölt hallal tálalva!