Válaszd ki a kedvenc haladat, forgad meg egy kis panko morzsában, kínálj mellé barna sörrel készült mustárszószt, mindjárt egy izgalmas változatát készítetted el a rántott hal-krumpli párosnak. Miért ne tálalhatnád idén ebben a formában a karácsonyi rántott halat?
Hozzávalók 2 személyre
A halhoz
- 4 halszeletek
- a panírozáshoz zsemlemorzsa, tojás és liszt
- a hal előkészítéséhez só, bors és citromlé
- 4 nagyobb darab burgonya
- a sütéshez olaj
A szószhoz
- 1 nagy evőkanál vaj
- 1 fél vöröshagyma
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 deci tejszín
- 1 deci zöldségalaplé
- 1 nagy evőkanál mustár
- fél deci barna sör
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 1 teáskanál barna cukor
Vágd hasábokra a burgonyát, süsd meg forró olajban. Ránts ki a halat: a nagyjából 2 centi vastag, előre becitromozott és sózótt szeleteket először lisztben, tojásban, majd panko morzsában forgasd meg. (Tengeri halnál tejes-fokhagymás előkészítést is használhatsz a citromos helyett.) Közepes lángot használj, és lapáttal fordítsd meg, hogy ne törjön el. Néhány perc alatt aranybarna lesz a panír, ekkor már ki is lapátolhatod egy tányérra.
A szószhoz a vajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a lisztet is hozzáadjuk. Ezek után felöntjük az alaplével és a barna sörrel, majd a tejszínnel. Néhány keverés után besűrűsödik, ekkor vedd le a tűzről, keverd el benne a mustárt. Ha szükséges, dolgozd el botmixerrel, majd tálald a friss hal mellé egy-egy szelet citrommal.