Egyszerű, friss és egészséges saláta is lehet az ünnepi asztal egyik előétele, amit kis tálakban előre is felszolgálhatsz. A sós füstölt hal, a friss narancsokkal és az édeskés szósszal egy-egy nagyobb ételsor indítója is lehet. A szegfűszegtől az öntetnek letagadhatatlanul téli hangulata lesz.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 vérnarancs
- 20 deka füstöltlazac-szeletek
- 2 marék rukkola
- fél deci gránátalmaszirup (málnával is helyettesítheted)
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 fél citrom leve
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 deci olívaolaj
- néhány szem szegfűszeg
- 1 avokádó
Elkészítés:
Tedd a tányérok aljára a rukkolát és a megtisztított, félbevágott avokádó és vérnarancsszeleteket. Locsold meg őket szósszal, amit a szirupból, olajból, balzsamecetből és a citrom levéből készítettél egy kis sóval, szegűszeggel és borssal.
Ha ezzel megvagy, tálald mellé a lazacszeleteket, és ha van otthon fenyőmag, abból is szórj a tetejére egy keveset. Különleges téli saláta lesz belőle, elég hozzá vacsorára néhány szelet friss, vajas pirítós és – ha szereted – egy pohár forralt bor.