Ez egy nagyon gazdag szendvics, ami a nap minden szakában isteni, akár reggel is. Tele van ízekkel, meleg rösztivel, hideg salátával és olvadó sajtszeletekkel. Simán kivált egy húsos fogást.
Hozzávalók 2 személyre
A franciasalátához
- összesen egy nagy bögre franciasaláta-keverék vagy borsó, kis kockákra vágott répa és burgonya
- 1 alma
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- ízlés szerint cukor, só és fehér bors
- 1 mokkáskanál mustár
A szendvicshez
- 1 nagyobb darab burgonya
- 3 tojás
- 2 hamburgerzsömle
- ízlés szerint saláta, paradicsom
- 2 szelet ementáli sajt
Elkészítés:
Főzd meg félkészre, majd reszeld le a burgonyát, adj hozzá egy tojást, sózd és borsozd (és ha szereted, egy kis fokhagymaporral is fűszerezheted). Formázd és süsd ki olajban a rösztiket.
A franciasalátához a zöldségeket keverd össze a felkockázott almával, majonézzel, tejföllel, mustárral, majd fűszerezve a keveréket tedd ezt is félre.
Süss két tükörtojást, de akár omlettet is készíthetsz belőle, ami összehajtva kerülhet a szendvicsbe.
Pirítsd meg a hamburgerzsömléket és töltsd meg az elkészült hozzávalókkal, sajttal és a zöldségekkel.