Sokszor halljuk, hogy a hal egészséges, és hetente legalább két-három étkezés alkalmával lenne érdemes ennünk belőle. Nem tesszük: nemzetközi összehasonlításban Magyarországon viszonylag kevés hal fogy, pedig azok jelentik a többszörösen telítetlen ómega-3 zsírsavak egyik legfontosabb forrását. Van a busában, a kecsegében, még több a lazacba és a szardíniában, úgyhogy nem kell válogatnunk, mindegyik hallal csak jól járhatunk.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 deci fehérbor
- 0.5 mokkáskanál kakukkfű
- 4 szelet tőkehalfilé
- 1 deci tejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál mustár
- 4 evőkanál olvasztott vaj és olaj keveréke a sütéshez
- ízlés szerint fehér bors és só
- 1 teáskanál barna cukor
Elkészítés:
Süsd meg a halszeleteket néhány perc alatt a zsiradékban, közben keverd el a borban a fűszereket. Amikor már majdnem elkészült a hal, 2-3 evőkanállal önts belőle a szeletek alá, és fedő alatt adj nekik még két percet.
Vedd ki, tedd félre a halszeleteket, majd a mustáros mártáshoz öntsd a serpenyőbe a maradék fűszeres bort. Ha felforrt, add hozzá a tejszínben elkevert keményítőt is. Ha szeretnél gyönyörű sárga színt és egy kicsit különlegesebb ízt neki, akkor egy fél teáskanál kurkumával dobd fel.