Ez a fogás egy adag köftével (röviden: török fasírt marhahúsból, hagymával és római köménnyel) a legfinomabb, vegáknak kecskesajtot morzsolj a tetejére, majd néhány szelet friss pirítóssal tálald.
És hogy ma is tanuljunk valamit: a padlizsán, művésznevén törökparadicsom voltaképpen gyümölcs, amelyet a paradicsomhoz és az avokádóhoz hasonlóan a leggyakrabban zöldségként használunk fel. Persze nem mindig tesszük jól, mert az avokádóból például remek vegán puding lehet kakaóporral és mézzel, ahogy a paradicsomnak is jól áll az édeskés ízvilág és a fahéj. Már mutatjuk is, hogyan készítsd el!
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb doboz paradicsompüré
- 2 hámozott paradicsom kis kockákra vágva
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só és bors
- 0.5 vöröshagyma felkockázva
- 1 evőkanál vaj
- 2 padlizsán
Elkészítés:
Olajozd meg a padlizsánszeleteket, sózd és borsozd őket, majd mehetnek a grillapra.
Amíg sülnek, süsd meg a vajon a felkockázott hagymát néhány perc alatt, majd add hozzá a paradicsomos szósz többi összetevőjét is. Keverj rajta néhányat, vedd le a tűzről, már el is készültél a szósszal, amit a padlizsánszeletek mellé kínálhatsz.