Kicsit angol, kicsit távol-keleti: mentás borsó kókusztejjel

Az édeskés borsónak nagyon jól áll a friss menta és a krémes kókusz, ami mellé nagyjából bármit kínálhatsz, az biztosan egzotikus fogás lesz. Finom csirkével, halakkal, vegáknak pedig sült fokhagymával és grillezett tofuval kínáld.

A zöldborsó kalóriaértéke 100 grammban 88 kcal, ami nagyjából a burgonyáéval azonos, így lehet belőle tápláló köret. Fehérjetartalma viszonylag magas, értékes tápanyagai a folsav, a B1- és B2-vitamin és egy kevés C-vitamin is van benne. Mentával és kókusztejjel főzelékként és akár angolosan, püré formájában is elkészítheted. 

Fehér és vörös húsokhoz is illik.
Fehér és vörös húsokhoz is illik.nerudol

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka zöldborsó
  • 1 doboz kókusztej (legalább 2 deci)
  • 1 csokor friss mentalevél
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • ízlés szerint só, bors és méz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, majd úgy két perc után a borsót is forgasd meg a vajas keverékben. Közben két evőkanál kókusztejet dolgozz el az étkezési keményítővel, aztán add hozzá a borsóhoz a maradék kókusztejjel együtt. Keverd a főzeléket addig, amíg sűrűsödni kezd. Ízesítsd sóval, borssal és egy kis mézzel, majd ha kellően besűrűsödött, tálald apróra vágott friss mentával összekeverve. Jól illenek hozzá a fűszeres vörös húsok is, de egy egyszerű vajas, fokhagymás halat és csirkehúst is feldob ez a különleges köret.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek