Gyerekkoromban a locsolók elől általában a természetbe menekültünk, persze mindig volt valaki, aki még azelőtt toppant be hozzánk a kölnijével vagy a növény spriccelőjével, mielőtt még el tudtunk volna szökni. Ilyenkor pedig bizony kreatívnak kellett lennünk a vendégeink megajándékozása terén, így történt, hogy nálunk a kivi lett a hivatalos húsvéti tojás. Idén azonban egy sokkal jobb ötletre tettem szert Ilkódi Dóra, gasztroblogger és Sallay Fanni, a Cakeshop Budapest alapítójának a jóvoltából, ami nem csak finom, de gyors megoldás is lehet a locsolók fogadására, ráadásul cukormentes is. Idén kókuszos golyót készítek nekik.
Hozzávalók
- 400 g - kókuszreszelék
- 250 g - vaj
- 1 dl - AdeZ kókuszital
- 70 g - kókuszliszt vagy mandulaliszt
- 190 g - xilit
- 100 g - hántolt mandula
- 1 tk - rumaroma
Elkészítés:
Forrald fel a kókusztejet az édestővel, majd add hozzá a rumaromát. Ebbe keverd bele a kókuszreszeléket, a vajat, majd dolgozd össze. Pár percre tedd a fagyasztóba, hogy kihűljön. A masszbából formázz golyókat, amiknek a közepébe nyomj egy-egy mandulaszemet.
Karácsonykor a paleo étrendet követők is tudnak finom édességet készíteni. Ez a diétázóknak is ízleni fog!
Tovább olvasom