Gyerekkoromban a locsolók elől általában a természetbe menekültünk, persze mindig volt valaki, aki még azelőtt toppant be hozzánk a kölnijével vagy a növény spriccelőjével, mielőtt még el tudtunk volna szökni. Ilyenkor pedig bizony kreatívnak kellett lennünk a vendégeink megajándékozása terén, így történt, hogy nálunk a kivi lett a hivatalos húsvéti tojás. Idén azonban egy sokkal jobb ötletre tettem szert Ilkódi Dóra, gasztroblogger és Sallay Fanni, a Cakeshop Budapest alapítójának a jóvoltából, ami nem csak finom, de gyors megoldás is lehet a locsolók fogadására, ráadásul cukormentes is. Idén kókuszos golyót készítek nekik.
Hozzávalók
- 400 g kókuszreszelék -
- 250 g vaj -
- 1 dl AdeZ kókuszital -
- 70 g kókuszliszt vagy mandulaliszt -
- 190 g xilit -
- 100 g hántolt mandula -
- 1 tk rumaroma -
Elkészítés:
Forrald fel a kókusztejet az édestővel, majd add hozzá a rumaromát. Ebbe keverd bele a kókuszreszeléket, a vajat, majd dolgozd össze. Pár percre tedd a fagyasztóba, hogy kihűljön. A masszbából formázz golyókat, amiknek a közepébe nyomj egy-egy mandulaszemet.