Ezeket az appokat töltsd le, ha kocsival mész nyaralni

Mutatjuk a leghasznosabb applikációkat a mobilnet nélkül is elérhető térképtől a vécékeresőig.

Ha az idei szabadságod alatt repülő helyett inkább autóval tervezed meghódítani az ismeretlen tájakat, érdemes előre felkészülnöd az utazásra, hogy ne érjenek váratlan helyzetek. Szerezz be még otthon néhány praktikus, ingyenes appot, amelyekkel hatékonyan és élvezetesen töltheted el az autózásra fordított időt! 

Marco Polo nyomában

Mielőtt útra keltek, érdemes előrelátóan átbogarászni a térképet, és megtervezni az útvonalat. A Google Maps a legnépszerűbb térképes alkalmazás, amely offline módban is működik, ám egyszerre csak bizonyos mennyiségű terület, adat tölthető le vele. Erre kínál jó alternatívát a MAPS.ME (Android, iOS), amelyben a világ összes országáról található részletes térkép. Az alkalmazással adott régiók térképeit töltheted le korlátozás nélkül attól függően, hogy épp melyekre van szükséged, és aztán offline is használhatod őket. Nagyon gyorsan betöltődnek, még a semmi közepén is.

Életmentő, ha van offline navigációra is képes app a telefonunkon
Életmentő, ha van offline navigációra is képes app a telefonunkonFotó: Shutterstock

Hit the Road Jack

El tudsz képzelni egy többórás vagy akár többnapos autózást zene nélkül? Töltsd le a telefonodra az egyik legismertebb zenei applikációt, a Spotify-t (Android, iOS) amellyel több millió dalhoz férhetsz hozzá. Ha a havidíjas, prémium verziót választod, offline módban is bármikor lejátszhatod a lementett kedvenceket. Amennyiben inkább az élő adásokat kedveled, a Radio Garden (Android, iOS) lehet a tökéletes számodra, amellyel több ezer rádióadásba kapcsolódhatsz be a világ minden táján.

Merre van az arra?

Ha sikerült belőnöd a megfelelő irányt és a jó zene is adott, mindenki jól érzi magát – egy darabig. Aztán persze elkezdenek záporozni a kérdések, óhajok, sóhajok: „Mikor érünk már oda?”, „Éhes vagyok!”, „Igyunk meg valamit!”. Ilyenkor jön jól a Foursquare City Guide (Android, iOS), amellyel könnyedén rákereshetsz a közelben lévő éttermekre és kávézókra. Így útközben is igazi rejtett gyöngyszemekre bukkanhatsz, hiszen a praktikus információk mellett a felhasználók által írt tippek, értékelések színesítik a leírásokat. Mentsd el a legjobb helyeket az applikációban, hogy később is emlékezz rá, hol etted azt az isteni pizzát!

Hol együnk?
Hol együnk?Fotó: Shutterstock

Éttermeket az AroundMe-vel (Android, iOS) is egyszerűen kereshetsz, ezzel az appal azonban olyan további hasznos szolgáltatóegységet találhatsz, amelyekre a későbbiekben is szükséged lehet a vakáció alatt. Többek között a legközelebbi benzinkutat, bankot, hotelt, szupermarketet, gyógyszertárat, mozit, színházat és parkolót. A térképen az egyes helyszínekre kattintva a rendszer megmutatja az elérhetőségeket és a fontos tudnivalókat, útvonalat, és foglalási lehetőséget is biztosít. Listákat is készíthetsz róluk, a megjelölt helyeket pedig könnyedén megoszthatod az útitársaiddal.

Amikor a szükség nagy úr

Hiába tankoltad meg a családot és az autót is a pihenő alatt, fél óra elteltével rendszerint megint meg kell állni – ezúttal WC-t keresni. Ilyenkor tehet jó szolgálatot a Flush (Android, iOS), amellyel egyszerűen és gyorsan, internetkapcsolat nélkül találhatod meg a hozzád legközelebb eső nyilvános WC-ket, bárhol is jársz. A felület egy kattintással ismerteti a legoptimálisabb útvonalat, hogy a lehető leggyorsabban odaérhess a célponthoz. Sőt, azt is feltünteti, hogy az adott mosdó fizetős-e, kell-e hozzá kulcs, illetve, hogy a mozgáskorlátozottak számára biztosít-e hozzáférést.

Karavánfamília

A nyaralás még élvezetesebb, ha nagyobb családi körben vagy baráti társasággal megyünk, ilyenkor pedig általában karavánban utazunk. Több autó esetén előnyös, ha nem kell mindig bevárni egymást, például az említett kitérők miatt.

Vajon merre vannak a többiek?
Vajon merre vannak a többiek?Fotó: Shutterstock

Telefonálgatás vagy chatelés helyett használjátok a Glympse (Android, iOS) applikációt, amellyel egy gombnyomással, biztonságosan oszthatjátok meg egymás pozícióit, mind az autópályán, mind lakott területen.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.