A porokat is betilthatják a repülőkön

A kézipoggyászban szállított porokat is külön be kell majd mutatni az ellenőrzések során az Egyesült Királyságban.

A kézipoggyászban elhelyezett folyadékok, gélek és aeroszolok után a porokkal kapcsolatban is korlátozások bevezetését tervezi az Egyesült Királyság. Az Independent értesülései alapján úgy tűnik, hamarosan a brittek is felzárkóznak tehát a hasonló korlátozásokat életbe léptető Egyesült Államok és Ausztrália mögé.

Mindent meg kell majd mutatni

Az intézkedéseket egy Sydneyből Abu Dhzbiba tartó járat felrobbantására tett kísérlet meghiúsítása után vezették egyébként be Ausztráliában. A szintetikus porokra, például a hintőporokra, a mosóporokra, a tisztítószerekre és a homokra vonatkozó előírások a legszigorúbbak, ezekből ugyanis maximum 350 ml-es és 350 grammos kiszereléseket engednek fel a repülőkre az ausztrál hatóságok.

A tápszert, a kávét, a fehérjeporokat és a kozmetikumok többségét nem érintik a kiszerelésekre vonatkozó előírások, de ezeket is mindig be kell mutatni a biztonsági ellenőrzés során.

Az ellenőrzéseket tehát várhatóan tovább lassítják majd az új szabályok, a biztonsági előírásaikat folyamatosan ellenőrző britek szerint azonban - ahogy azt a tavaly júliusi, sikertelen terrortámadás példája is mutatja - elkerülhetetlen a szigorítás.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.