A világ legostobább turistacsalogató szlogenjei

Te meglátogatnád a "45 perces országot"?

A szörnyű szóviccek és a finoman szólva is nehézkes szlogenek között olyan mottó is helyet kapott, ami valószínűleg inkább csak egy ország elkerülésére fogja rávenni az utazni vágyókat. El Salvador például mire gondolhatott?! Az Independent Thaiföld új szlogenje láttán fogott hozzá a legfurcsább turistacsalogatók összegyűjtéséhez.

„Nyitott az új árnyalatokra”

A thaiföldiek ezzel próbálkoznak. Amivel talán azt próbálták jelezni, hogy őket bőrszíntől függetlenül bárki felkeresheti. Nem semmi. Bezzeg Szlovákia….

„Szlovákia. Jó ötlet.”

Ok.

„El Salvador, a 45 perces ország”

Salvadortól, a világ egyik legveszélyesebb fővárosának is otthon adó miniállamtól persze már az is szép, hogy egyáltalán próbálkoznak még. A gyilkosságok számával és a bandaháborúkkal kampányolni persze valószínűleg még kevésbé lenne jó ötlet. Viszont valamilyen szinten azért belefoglalták a furcsa kis szlogenjükbe, hogy nem árt viszonylag gyorsan áthaladni az országukon. Ez azért dicséretes. Kérdés, hogy mennyi pénzt lehet elkölteni náluk háromnegyedóra alatt.

shutterstock 349713224

„Ukrajna: Csak rólad szól!”

Magyarul „sajnos” egész jól hangzik. Az eredeti (Ukraine: It’s all about U), azaz az ország kezdőbetűjének az angol „te”, azaz „you” személyes névmásal való összecsengését kihasználó szlogennel tulajdonképpen csak az a baj, hogy az összes többi 'U' betűvel kezdődő országra is érvényes. Uganda például szintén csak rólad szól...

Ők persze máshogy furcsák

„Uganda. Szívesen!” Ők valószínűleg azt próbálják jelezni a „You're welcome!” mottójukkal, hogy mindenkit szívesen látnak. A kifejezés elsődleges jelentése ugyanakkor mégiscsak az, hogy „Szívesen!”, ami azért egy cseppet arrogánsan hangzik. Csak ne igyanak előre a medve bőrére!

"Dzsibuti: Djibeauty”

Ez mondjuk nem is olyan rossz. Az ország nevében ugyanis eleve benne foglaltatik a „beauty” (szépség) szócska. Azért a biztonság kedvéért ők külön kihangsúlyozták nekünk, miről is van szó.

shutterstock 675173197

„Belize: Egy furcsa hely.”

Hát ez azért nem sikerült túl jól. Furcsa?! Az azért nem mindig jó...

„Kiribati: Utazóknak.”

A Karácsony-szigetet is magában foglaló, összesen 33 korallszigetből álló (ebből 21 lakható) szigetcsoportot tényleg nem könnyű megközelíteni, tulajdonképpen érthető tehát, hogy külön kihangsúlyozzák: csak azok keljenek útra, akik imádják a hosszú és kényelmetlen utakat.

shutterstock 669501250
Mustra