Jól néz ki, amikor David Lynch ékszert tervez!

Mi mással folytatná a Twin Peaks harmadik évada után Lynch, ha nem ékszerekkel?

David Lynch
David LynchChris Weeks / Getty Images Hungary

A filmek,a zene és a festészet mellett olykor bútorokat és kávékat is piacra dobó, és egy párizsi night clubbot is összedobó Lynch ezúttal az általa negyven éve gyakorolt transzcendentális meditáció inspirálta ékszer kollekcióval állt elő. Az egyik oldalon nyitott, a másik oldalon zárt szemekkel felvértezett nyakláncokkal és karkötőkkel arra szeretné buzdítani az ékszerek jövőbeni viselőit Lynch, hogy ők is „rátaláljanak a bennük rejlő tiszta tudat óceánjaira”.

A nagyjából 10.000 forintért kapható karperecek és a kétszer ennyit kóstáló nyaklánc eladásaiból származó profit 20 százaléka a kisgyerekek, a hajléktalanok, a háborús veteránok és más rászorulók útkeresését meditációs módszerekkel segítő David Lynch Alapítványhoz kerül majd, nem csak a saját, de mások megvilágosulását is segíti tehát, aki Lynch ékszert vásárol.

A kollekció
A kollekció

A megfeneklett, félkész Mulholland Drive sztoriját is egy intenzív meditáció során „kézhez kapó” Lynchet egy unalmasnak ígérkező, iskolások által színpadra vitt darab inspirálta egyébként arra, hogy mások életét is megpróbálja a meditáció segítségével megkönnyíteni. Természetesen a gyerekek fénylő arcocskái vették rá minderre.

Ennek az élményének köszönhetjük tehát, amikor a rendező/ékszertervező száját ilyen és ehhez hasonló mondatok hagyják el: „Ha ebben a sötét világban mindenki a saját magát megvilágító fénycsóvává válna, végleg megszűnne a sötétség.” Logikus.

Shine bright!
Shine bright!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek