mert lassan kezdődik a tálalás. Mi ugye a legvégén vagyunk, ez lehet jó, mert mindig az utolsó tesz jó benyomást, de rossz is, mert a zsúri már fáradt lesz.
mert lassan kezdődik a tálalás. Mi ugye a legvégén vagyunk, ez lehet jó, mert mindig az utolsó tesz jó benyomást, de rossz is, mert a zsúri már fáradt lesz.
nyilatkozik, és figyeli Széll és Szabó munkáját. Persze mindezt franciául teszi, úgyhogy csak tippelünk, hogy arról beszél, ő a nagy esélyes!
Legalábbis a pletykák szerint valami olyan volt náluk, ami nem megengedett. Ha ez így van, az elég nagy dráma.
Míg Zsuzsának az a vágya, hogy legyen egy névjegykártya, én egy DIY kézműves porcelán Paul Bocuse-t szeretnék mindennél jobban. Egyébként ezt kapja a nyertes is, csak aranyból.
hogy megszerezzem Jókuti Világevő András névjegyét, aki ezt fogja osztogatni a népnek, bár azt még nem sikerült kideríteni, hogy a verseny előtt vagy után fogja mindezt tenni.
Úgy tűnik a világ legnagyobb szakácsai sem tudják mi az.
Legalábbis az előbb még mosolygott is. Persze közben szorgosan jár a keze, de nagyon nyugodtan és magabiztosan csinál mindent.
akkor érdemes elolvasnia Dull kolléga cikkét, aki még az EB-re dolgozta fel a város történetét, és tippeket ad az ottani tömegközlekedéstől a kocsmákig.
Ráadásul magyarok adják elő a Bocuse d'Or hivatalos fanfárjait. A Pécsi Filharmonikusok négy tagja, Kovács László, Mátyás Tibor, Asztalos Tamás, Csernik János kapta a felkérést, hogy a hivatalos fanfárokat elnyomják. Minden más fanfár kamu.
aki első ízben képviselteti magát a versenyen! Korán kezdtek, fél kilenckor, és fél kettőkor már tálalnak is. Homero Antonio Burgos Olmos képviseli az országot,aki az Ali service nevű étterem séfje, és nagyon fiatal. Hajrá Chile!
Azt ugye tudjuk, hogy Bresse-i csirke és tenger gyümölcsei témában mit készít Szét Tamás, de ön mit ajánlott volna?
Grillezett csirkecomb, szárny & belsőségek
Homár, fűszerek & erdei gombák
*
Csirkemell mozaik ropogós csirkebőrrel, csirkezsír & roppanós „tölgyfalevélkék”
*
Folyami rák paprikával, petrezselyem krém & homárhab
Köretek
Sárgacékla & hagymadzsem
savanyított gyökérzöldségekkel, Kisasszondi sajtmártás & magyar szarvasgomba
*
”Tartlet virág”
Marinált zöldborsó savanyított citrommal & mangalica sonka & csicsókapüré
*
Céklazselé meggyecettel, sült kacsamáj & zöldalma, mustár- és tökmag, sóskavirág
Mártás
Csirke jus grillezett csirkecombbal, Tokaji furmint & aszú, fekete bors, savanyított fenyő & barnított vaj
vannak más műsorvezetők is,viszont András a legmagasabb! Ezek viszont franciául beszélnek, ha nem érti az ember, így járt.
András ezt üzente a távolból a világnak:
amit egy zsűritag kezében láttuk. Ő a chileieket és a finneket figyelte.
Szakértőnk, Bokor Péter, az M7 Bistro- Albapark könyhafőnöke jelezte, hogy a magyar boxot nagyon alaposan ellenőrizte a zsűri a verseny előtt. Konkrétan minden apró részletre rákérdeztek.
A kínai kesztyűje szakadt, ezért valószínűleg pontlevonás jár!
Eddig sehol senki, egy nemzet sem vetette be a keresztpanírt!
A versenyző elé lehet állni és kiabálni neki, hogy "Keverjed jobban!" vagy "Oda fog kozmálni az alja!"
Hát persze, hogy nekünk!
rajzolni. Mutatom is a tárgyi bizonyítékot! Az ő versenyzőjük Laurent Lemal, akinek van Michelin-csillaga, és már 2015-ben is ő indult a versenyen,és akkor járt először Budapesten, hogy mesterkurzust tartson a a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar vendéglátás és szálloda szakirányos hallgatóinak. A menü akkor kacsamáj pastrami volt fűszeres páclével. Lemal a májusi döntőn a 4. helyen végzett, és bezsebelte a legszebb hústál díját is. Lemal szeret versenyezni, ő lett ugyanis a nyertese a Dél-Mediterránium Ínyenc Tehetségei versenynek és a 2015. évi Franciaország Legjobb Szakemberének versenyén is az élmezőnyében végzett.Lemal a Domaine Biberach szövetkezet szakácsa Bélestában, a Pirreneusok keleti felén.
Fárasztó. Erről itt olvashat, ha pedig csak a képeket nézné át, kattintson.
Én azt hittem, hogy szakácsversenyen szurkolni az valami nagyon kifinomult és visszafogott dolog némi finomkodással, meg kedves kis tapsikolással, erre mit olvasok a szurkolóknak szóló felhívásban?
"A vezérszurkolók megpróbálnak helyeket foglalni a lelátón a magyar csapat boxával szemben, de a tapasztalatok alapján a lefoglalt helyekért is közelharcot kell vívni. Minden szurkoló igyekezzen a lelátóra, ahogy csak tud." illetve "Fontos, hogy mindenkinél legyen enni- és innivaló, mert ha el kell hagynia a lelátót, nem biztos, hogy meg fog maradni a helye, mire visszaér."
Ez keményebb mint egy focimeccs.
itt van rögtön egy, Joel Robuchon, a világ egyik leggazdagabb szakácsa, akit a Gault &Millau az évszázad szakácsának titulált. Összesen 28 csillaga van, és a világ számos országában van étterme. 1995-ben nyugdíjba ment, de azóta is aktív.
Kis túlzással az egész világ. Akik veszélyesek lehetnek ránk, azok a skandinávok, Japán, természetesen a házigazda Franciaország, illetve a bevallottan is nyerni akaró USA. Ami biztos, hogy aki egyszer nyert európai döntőt, jó eséllyel kap érmet a lyoni versenyen.
Meg kellett küzdeni a biztonsági személyzettel, hogy fotózni tudjunk a bevásárlás helyszínén, ahol a csapatoknak fél órájuk volt, hogy összeszedjék ami kell a főzéshez. Mást nem használhatnak, kivéve azt a két dolgot, amit mindenki otthonról hoz. A piacon a versenyző és commisja mellett bent lehetett a coach és az általunk delegált zsűritag is.
Megvan az eddig titkolt menü, má csak húsz perc és kezdenek a magyarok. Addig is ízlelgesse a kifejezéseket!
Vegán téma:
Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe
Menünkben fellelhető Tokaji bor, Tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba & paprika
„Gyökerek & Levelek alatt” Grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma & tökmag * Cékla, gombák, sült fokhagyma & virágok roppanós levélkével *
Sárgacékla & Hagymadzsem savanyított bodzával, Tokaji furmint, paprika & mustármag * Körte petrezselyem olajban konfitálva, petrezselyemszárral *
Pirított póréhagyma, fekete bors & savanyított citrom *
Roppanós „gyökér” & csicsókapüré *
„Dió” & Gombazselé *
Tokaji ecet gyöngyök & savanyított répák Mártás Petrezselyemkrém
* Grillezett zellermártás dióval & magyar szarvasgomba
Bresse- i csirke & Tenger gyümölcsei
Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe Menünkben fellelhető Tokaji furmint & aszú, mangalica sonka & szalonna, tökmag, kacsamáj & paprika
”Magyar téli erdő” Grillezett csirkecomb, szárny & belsőségek
Homár, fűszerek & erdei gombák *
Csirkemell mozaik ropogós csirkebőrrel, csirkezsír & roppanós „tölgyfalevélkék”
Folyami rák paprikával, petrezselyem krém & homárhab
Köretek: Sárgacékla & hagymadzsem savanyított gyökérzöldségekkel
Kisasszondi sajtmártás & magyar szarvasgomba
* ”Tartlet virág” Marinált zöldborsó savanyított citrommal & mangalica sonka & csicsókapüré * Céklazselé meggyecettel, sült kacsamáj & zöldalma, mustár- és tökmag, sóskavirág
Mártás: Csirke jus grillezett csirkecombbal, Tokaji furmint & aszú, fekete bors, savanyított fenyő & barnított vaj
Maradjon velünk egész nap, mert élőben követjük végig, hogyan és mit főz Széll Tamás a világ legnagyobb szakácsversenyének döntőjén.
Kivárják az utolsó másodpercet, és csak akkor nyomják ki az órát.
ezt az alapján a videó alapján gondoljuk, ahol az eddigi nyertesek láthatóak.
Több centi hó esett az éjjel, a havazás miatt kamionok fordultak keresztbe az utakon, egy helyen villanyvezeték szikrázik.
Az új élelmiszereket csak pár éve fogyasztjuk, mégis egyre több magyar konyhájából kiszorítják a helyi alternatívát.