Ami csak azért kínos, mert a csarnokban eddig nemhogy a wifi, de a mobilhálózatok sem működtek, ezért valószínűleg azért remeg a kép, mert éppen térerőért imádkozik az, akinek a kezében a telefon van.
Ami csak azért kínos, mert a csarnokban eddig nemhogy a wifi, de a mobilhálózatok sem működtek, ezért valószínűleg azért remeg a kép, mert éppen térerőért imádkozik az, akinek a kezében a telefon van.
Németül köszöntik a németeket, őrjöngés az USA említésekor, lobognak a zászlók, és igen, Magyarország egy emberként kiállt fel, de a hollandok is sokan vannak. A séfek pacsiznak egymással, akárcsak egy hokimeccsen. A legnagyobb taps persze a franciáknak járt.
reméljük lemennek a színpadról, mert nem lesz hely az újaknak! Külön köszöntik Rasmus Kofoed-öt, aki a harmadik, második és első helyet is elhozta a versenyen.
A hivatalos élő közvetítés oldalát annyian akarták elérni, hogy elérhetetlen lett.
A versennyel egyszerre megrendezett Sirha kiállításon néztük meg, hogy mik a menő éttermi trendek. Megismertük az elviteles dobozok és az eldobhatós evőeszközök legújabb evolúcióját. Gondolta volna, hogy van szalvétaatrend, koktélkeverő trend, étlaptrend és foglalt tábla trend? Sőt még szakácspapucs trendet is láttunk.
A galériában meg is mutatjuk!
Megköszönte a séfeknek, a segítőiknek és kiemelte mennyire különleges az idei verseny a húsmentes tál miatt nagyon különleges volt. Ja és megköszönt mindenkinek mindent.
Jerome Bocuse nyitja meg az eredményhirdetést, ez az első, amit nem édesapja vezet. Az égvilágon mindenkinek megköszönt mindent. De tényleg mindenkinek. Igazából nem is beszélt másról, csak köszöngetett.
itt van viszont Angela May és Vincent Ferniot, akik angolul és franciául hergelik a tömeget
Elkezdődött a műsor!! Már csak percek vannak hátra, hogy kiderüljön ki nyert. Paul Bocuse nem jött el, de tévén nézi, ezért mindenki őrjöngve integet neki.
a tribünön mindenki őrjöng, zászlók lobognak, országok neveit kiabálják, már akik befértek.
Ezeket állították ki a világ legrangosabb szakácsversenyének a döntőjében. Az emberek boldogan fotózták, még az sem zavarta őket, hogy néhányról letört ez-az.
A Rapaz étterem szakácsai biztatják kedvencüket.
A Paul Bocuse-ról elnevezett piacon jártunk ma délelőtt, amit nagyjából úgy kell elképzelni, mint egy nagyobb és piacosabb jellegű Hold Utcai piacot. A helyiek szerint bár tényleg menő ez a piac, de irgalmatlanul drága. Természetesen tele van különleges húsokkal, halételekkel, rengeteg hallal és olyan dolgokkal, amiről még a rendszeresen piacra járók sem mondják meg elsőre, hogy mi is az.
A különleges halak és húsok között bónuszként az egész magyar gasztroszakma felvonult, az egy négyzetméterre eső menő étterem tulajdonosok száma a két számjegyet súrolta és összességében is több magyar volt a piacon, mint a Vásárcsarnokban egy átlagos nyári hétköznapon. Hogy miket is lehet ott kapni, azt a galériában megnézheti.
Fél órával az eredményhirdetés kezdete előtt sem tűnt úgy, hogy a VIP-tömeg be fog férni az eredményhirdetésre.
Tegnap írtunk róla, hogy valami nem volt teljesen oké a franciák főzésével. Ma tovább hallgatóztunk és újabb pletykákat hallottunk.
Széll Tamáséknak és a többi versenyzőnek a verseny előtt pár héttel megtiltották, hogy faszenes grillt használjanak. Erre mit látottak állítólag néhányan a francia konyhában? Egy Green Egg faszenes grillt. Ha ez valóban így van, az elég ciki, főleg, hogy más pletykaforrásaink szerint a norvégok megóvják az eredményt ha emiatt a franciák túl jó helyre kerülnek (vagyis előttük végeznek).
Bokor Péter az M7 Bistro- Albapark séfje megmutatta nekünk milyen az a serpenyő, ami minden séf álma, egy vagyonba kerül, viszont még néhány menő étterem is csak dísznek lógatja ki. A Mauviel a legmenőbb, ezt ajánljuk.
Ez pedig egy olyan vasserpenyő, ami bár jól néz ki elsőre, ezt a mintázatot csak akkor látja, ha nem fogja be mindennapi használatba, ugyanis amint ráégeti a sót és olajat, ezt már nem fogja látni. Na ennyit a designról.
Elmondása szerint a vegán most volt a legjobb, a hús már volt jobb is a felkészülés során, de a helyzetből mindent kihoztak, amit lehetett. A stressz ellenére nagyon jól sikerült minden.
Hamarosan kezdődik a ceremónia, nagyon távolról meg tudjuk mutatni a díjakat.
elégedett volt vele Szabó Kevin. Ő az, akit a franciák adnak, és Szabónak kellett irányítania. A commis nagyon precíz volt, de a precizitása a gyorsaság rovására ment, de jó volt, és nem dobta ki a húst, mint a múltkori versenyen tette azt a másod commis,az egyik csapatnál.
aki elmondta hogy 10. hely alatti helyezést már jónak tekint. A skandinávok nagyon jók voltak, illetve továbbra is az a hír, hogy az USA nagyon győzni akar. "Mi mindent megtettünk, mindenki megkönnyebbült. Frici is, Zoli is, Szabina is, és mindenki, aki részt vett a szervezésben. Mi leraktuk, amit tudtunk, olyan volt, mint az álom, most már nincs miért izgulni."
Még mindig élőben tudósítunk Lyonból a Bocuse d'Or döntőjéről, ahol hamarosan kiderül milyen helyezést főzött össze magának Széll Tamás és a magyar csapat. Addig is kövesse a közvetítésünket, hogy ne maradjon le semmiről!
Széll Tamás szerint nagy ellenfelek a skandinávok és az amerikaiak is, mert ők nagyon nyerni szeretnének. Hogy végül ki lesz a legjobb szakács, az a holnapi kör után derül ki, úgyhogy addig most egy kicsit szünetelünk, de holnap délután visszatérünk az eredményekkel és más izgalmakkal.
"Kibírni mosdó nélkül" - mondta a verseny után. Egyébként nagyon elégedett volt mindennel.
Ezzel poénkodott Széll Tamás a verseny után rögtönzött sajtótájékoztatóján. Azt mondta, hogy vitt bele olyan magyaros elemeket is mint például a paprika, de a savanyított zöldséges mártást tulajdonképpen egy finomfőzeléknek is fel lehetne fogni, azaz korábbi posztunkban nem is mondtunk akkora hülyeséget.
"Nagyon jól sikerült. Nem nyertünk időt a boxban, de időben kész lettünk. Hála Istennek minden jól sikerült, megfelelő volt a hőmérséklet, az ízek nagyon jók voltak, szép is volt. De ne feledjük, hogy most csak a csapatok fele versengett, ezért nem mennék most bele semmiféle találgatásokba vagy esélylatolgatásokba, de nagyon szépen csináltuk, amit csináltuk" -mondta Széll Tamás a verseny után.
"A szurkolást jobban hallottuk mint egymást és ez nagyon-nagyon jól esett. Szerencsénk volt a mellénk sorsolt segítővel is. Egy fél órás briefinget tartottunk neki, lejátszottuk videón, hogy vágja fel a hagymát, kapott egy angol nyelvű listát is és nekem semmi dolgom nem volt vele." Arra a kérdésre, hogy mi volt a legjobb visszajelzés, azt válaszolta, hogy az, hogy a kóstolásnál mindenki azonnal a maradék húsok után nyúlt és vágott még. "Az utóbbi egy hétben jöttem rá, hogy ahogyan azt a festőművészek is szokták emlegetni, egy festményt nem lehet befejezni, csak abbahagyni, a mi menünk pont ugyanez. Ha lett volna még egy hetünk, valamit biztos, hogy vagy hozzátettünk, vagy elvettünk volna" - mondta Széll Tamás.
És hogyan fognak lazítani? Az biztos, Gin Tonic is lesz az esti levezető menü része.
A sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel. Legalábbis az egyik akciós újságban ezt ajánlja. Hogy ez mennyire hatotta volna meg ma a zsűrit? Valószínűleg sírnának.
De elég jó a svédek divat ihlette parfümsüti is, bár náluk meg az tetszik igazán, ahogyan az emberek fején képzelik el a tortát. Az angolokét meg szimplán nem tudom értelmezni, de bizonyára köze van a Brexithez. Vagy a metróhoz. Vagy máshoz. Ez jobb mint a formatortás csoport a Facebookon.
Íme a magyarok tálja! Erre vártunk reggel 10 óta!!!
A SZÉP-kártya keretösszegéhez is hozzányúlnak.
Mutatunk néhány ételt, amelynek viccesen hangzik a neve. Kitalálod, hogy melyik mire vonatkozik?