ennyivel a vége előtt fejezték be a tálalást Széllék! Kicsi múlt, de profin csinálták!
ennyivel a vége előtt fejezték be a tálalást Széllék! Kicsi múlt, de profin csinálták!
Nincs idő vacakolni, egymás után érkeznek a tálak.
Ha nem ilyet adnak legközelebb az étteremben, akkor csináljon balhét, hiszen haladni kellene a korral. Ha még mindig a kis zászlócskáknál tartanak, akkor kacagja ki őket hangosan. A galériában mutatjuk a kiskanalakat is.
de a csirkecombok is elég érdekesek, De hát, mit értünk mi hozzá? Inkább mutatjuk!
Egyre nehezebben dolgoznak a fotósok is, ezért van, aki a sajtós irodában a tévés közvetítést fotózza.
A zsűrit annyira nem nyűgözi le
Ezüstösen csillog a tál, és olyan mintha szarvasagancsokkal lenne dekorálnak. Érdekes na.
azt kell, hogy mondjuk.
Ugyanis megmutatjuk milyen a magyar virtus, ezért mindenféle magyaros ételt fogunk prezentálni, melyek közt ott lesz a libamáj, a mangalica és a hal is. Ami biztos, hogy Bíró Lajos( Buja Disznók), Kanász László, Nyíri Szása (Arany Kaviár) Szulló Szabina, Barna Ádám (St.Andrea) , Jahni László (Kistücsök), Pohner Ádám fog főzni. Jahni László Ludaskásával és libamájjal készül, illetve a balatoni pontyot prezentálja. Meg fogjuk kóstolni, mivel próbáljuk elbűvölni a világot, ezt megígérjük!
A Bocuse d'Or előtti napon a világ legjobb cukrászát is keresik, aki tegnap óta nem más mint a francia Etienne Leroy, Bastien Girard és Jean-Thomas Schneider. Ők 21 ezer eurót is kaptak a cím mellé.
A második egyébként Japán lett (Takahiro Komai, Yoshiaki Uezaki és Takao Yamamoto) a harmadik pedig Svájc (Cédric Pilloud, Jorge Cardoso és Jean-Baptiste Jolliet)
A dobogós desszerteket mutatjuk a galériában
Nincs benne kakastaréj, viszont van egy gigantikus rózsa.
Ki merne lepontozni egy olyan tálat, amibe egy nagy kardot állítottak? Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogyan adták fel ezt a repülőn?
Nagyjából ilyennek képzelem a Mikulás birtokának makett verzióját. Csak ott talán kevesebb a zöldség a sok hó miatt.
Legalábbis úgy vitték, hogy meg se mozduljon, miközben a séfek aggódva nézegették mikor dől össze.
Szóval simán belefért volna nálunk is a csirkepaprikás.
Ezt a taraj dolgot úgy látszik több ország is erőlteti.
Azért a svédek tálján a taréj imitáció elég meredek.
Széll Tamás menüjében szerepel a savanyított citrom. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mi is az, de azért van nekünk szakértőnk, hogy elmondja.
"A citromot felvágják gerezdekre, sóval tartósítják, nem teljesen lefedve tárolják három hétig hűvös helyen. Eközben a citrom fermentálódik, vagyis erjedésen megy át, különféle gázok távozhatnak az üvegből. Ez az erjedés megváltoztatja a citrom textúráját és ízét. Leginkább keleten használják. Salátákhoz, salátaöntetekhez, húsokhoz használják" - mondta Bokor Péter.
Minden zsűritag azonnal a telefonjáért nyúl ha elé tesznek egy tányért, így emlékeznek majd később az ételekre. Bezzeg 30 éve még megjegyezték, melyik hogy néz ki. Szakértőnk szerint azt is érdemes megfigyelni, hogy ki használ burát, ez ugyanis nem csak a melegen tartáshoz lényeges, hanem ahogy leveszik a zsűri előtt, az illatok akkor csapják meg a döntéshozókat.
de most a közönség soraiban kapott helyet.
Mert a versenyzők közül sokan nyúltak ehhez a módszerhez, legyen szó sütésről vagy főzésről.
A húsos ételekben éppen a keresztpaníros csirke vezet, de mit ajánlana a zöldséges ételnek a világ legrangosabb szakácsversenyén?
Miközben Széll Tamást ezt készíti:
Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe
Menünkben fellelhető Tokaji bor, Tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba & paprika
„Gyökerek & Levelek alatt”
Grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma & tökmag
*
Cékla, gombák, sült fokhagyma & virágok roppanós levélkével
*
Sárgacékla & Hagymadzsem savanyított bodzával, Tokaji furmint, paprika & mustármag
*
Körte petrezselyem olajban konfitálva, petrezselyemszárral
*
Pirított póréhagyma, fekete bors & savanyított citrom
*
Roppanós „gyökér” & csicsókapüré
*
„Dió” & Gombazselé
*
Tokaji ecet gyöngyök & savanyított répák
Mártás
Petrezselyemkrém
*
Grillezett zellermártás dióval & magyar szarvasgomba
Most már ezt is elmondhatja magáról. Szívesen.
Szakértőnk, Bokor Péter hívta fel rá a figyelmet, hogy Széll Tamás nagyon szereti használni a csicsókát, már az európai döntőn is nagyon örült, hogy jól sikerült a csicsókás köreteleme.
A versenyző séfek 18 négyzetméteres konyhában főznek éppen.
ugyanis vegán fogásokat kell kóstolnia, és már korábban arról beszélt nekünk, hogy inkább a hús felé húz a szíve. A svédek tálalnak először, a zsűri több tagja is fotózza az ételt. Vélhetően nem posztolnak, hanem megjegyezni próbálják a fogásokat.
Egy hatalmas konyhai kiállítás is. Például megtudhatja mindenki, hogy mi az aktuális kiskanáltrend, milyen fogvájókra szúrhat kis falatokat, vehet híres monacoi kést vagy éppen hipermenő foodtruckot, ami egészen konkrétan ilyen.
kaptak pezsgőt is, és most várják az első tálakat.
Nagyon sokan szurkolnak Széll Tamásnak. Tegnap óta Lyonban újra olyan egy kicsit a belváros, mint a magyar-portugál alatt. Ha magyar szót hallanak az emberek, rákezdenek, hogy SZERVUUSZTOK, illetve a "Ki a király?" kérdésre rögtön jön a válasz, hogy "Széll Tamás".
Mutatunk néhány ételt, amelynek viccesen hangzik a neve. Kitalálod, hogy melyik mire vonatkozik?
2 vármegye széllökések, 10 pedig havazás miatt érintett: a hó mennyisége jelentős lehet.