Kövesse velünk élőben a Bocuse d'Or döntőjét!

Percről perce közvetítés a Bocuse d'Or döntőjéről

Edicsek
ermiz
Edicsek
ermiz

Összefoglaló

Percről percre Kövesse velünk élőben a Bocuse d'Or döntőjét!

A versenyen 24 ország vesz részt, Magyarországot Széll Tamás képviseli. Commis-ja Szabó Kevin, a coach Vomberg Frigyes.
Széll megnyerte az európai döntőt, ezzel kvalifikálta magát a versenybe.
A csapatnak 5 óra 35 perce van elkészíteni az ételsort, ami egy húsos és egy vegán tálból áll.
A húsos étel alapanyaga a Bresse-i csirke, amit mi is kipróbáltunk.
Minden ország delegál egy zsűritagot, a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámot adó zsűritag pontjait automatikus törlik. Mi Hamvas Zoltánt a Bocuse Akadémia elnökét neveztük a zsűribe.
A konyhára csak ellenőrzött termékek kerülhetnek be.
A műsorvezető Jókuti Világevő András lesz, aki az európai döntőt is vezette.
Magyarország ételeit a versenynek helyt adó kiállításon is meg lehet kóstolni, libamájjal, mangalicával és borokkal próbáljuk lenyűgözni a világot.
Ha összefogunk van esélyünk! Legalábbis arra, hogy megnyerjük a legjobb plakát díját, harmadszor is. Szavazni itt lehet!
    ← Vissza a közvetítéshez
  • Megvan az eddig titkolt menü, má csak húsz perc és kezdenek a magyarok. Addig is ízlelgesse a kifejezéseket! 

    Vegán téma:

     Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe

    Menünkben fellelhető Tokaji bor, Tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba & paprika

    „Gyökerek & Levelek alatt” Grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma & tökmag * Cékla, gombák, sült fokhagyma & virágok roppanós levélkével *

    Sárgacékla & Hagymadzsem savanyított bodzával, Tokaji furmint, paprika & mustármag * Körte petrezselyem olajban konfitálva, petrezselyemszárral *

    Pirított póréhagyma, fekete bors & savanyított citrom *

    Roppanós „gyökér” & csicsókapüré *

    „Dió” & Gombazselé *

    Tokaji ecet gyöngyök & savanyított répák Mártás Petrezselyemkrém

    * Grillezett zellermártás dióval & magyar szarvasgomba

    Bresse- i csirke & Tenger gyümölcsei

    Betekintés a magyar konyha kultúrába & történelembe Menünkben fellelhető Tokaji furmint & aszú, mangalica sonka & szalonna, tökmag, kacsamáj & paprika

    ”Magyar téli erdő” Grillezett csirkecomb, szárny & belsőségek

    Homár, fűszerek & erdei gombák *

    Csirkemell mozaik ropogós csirkebőrrel, csirkezsír & roppanós „tölgyfalevélkék”

     Folyami rák paprikával, petrezselyem krém & homárhab

    Köretek:  Sárgacékla & hagymadzsem savanyított gyökérzöldségekkel

    Kisasszondi sajtmártás & magyar szarvasgomba

    * ”Tartlet virág” Marinált zöldborsó savanyított citrommal & mangalica sonka & csicsókapüré * Céklazselé meggyecettel, sült kacsamáj & zöldalma, mustár- és tökmag, sóskavirág

    Mártás:  Csirke jus grillezett csirkecombbal, Tokaji furmint & aszú, fekete bors, savanyított fenyő & barnított vaj


  • A közvetítés további bejegyzései:
Új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
Érdekességek