Egyszerű és gyors kukorica-krémleves

15 perces leves, szinte semmi alapanyagból. Ízlés szerint variálható, hiszen készíthetjük tejszínnel, de akár kókusztejjel is. A petrezselyem korianderre cserélhető. Curryvel is ízesíthetjük, de akár pirított bacon is kerülhet bele. Aki a csípőset szereti, tegyen bele chilit jócskán.

Fotó: Katuci

Ha hétvégéről marad egy kis leves, akkor használjuk hozzá a levét. Ha nincs, akkor simán vízzel vagy jó minőségű, ízfokozómentes leveskockából készült alappal is felönthető. 

Hozzávalók:

35 dkg kukoricakonzerv (leszűrve mérve)
1 fej hagyma vagy egy csokor újhagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dl zöldségalaplé
1 dl zsíros tejszín
1 evőkanál olaj 
ízlés szerint: chili koriander petrezselyem

  1. A hagymát és a fokhagymát (ha használunk chilit, azt is) felaprítjuk, kevés olajon megpároljuk. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a leszűrt, leöblített kukoricát. Öt percig főzzük.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a tejszínt, picit még megsózzuk. Felforraljuk, majd levesszük a lángról.
  3. Óvatosan simára turmixoljuk, ha szükséges, még leszűrjük és átpasszírozzuk.
  4. Friss zöldfűszerrel és tetszőleges feltéttel (pirított kenyér, bacon, sajt…) tálaljuk. 
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.