Segítünk eligazodni a konyhai késeken

Aki csak találomra választ kést a konyhai munkájához, és fogalma sincs, hogy megfelelően használja-e, annak most mutatunk egy olyan infógrafikát, amellyel mindent megtudhat a konyhai késekről és az aprításról. A Designtaxi oldalán találtuk az az összefoglalót, ami után nem lesz azzal problémája ha valaki filézőkést kér öntől, vagy ha julienre kell vágni valamit. 

Mennyire apró az apróra kockázás, mi az a julien, hogy vágjon gyorsan anélkül, hogy levágná az ujját és egyáltalán milyen kést használjon az egész művelethez? Íme, az SB Lattin infógrafikája, ami mindenen segít. Ebből megtudhatja, hogy melyik kés mire való és egyáltalán hogyan néz ki, vagy hogy mit jelentenek a különféle aprítási technikát.

Tippeket kaphat ahhoz, hogyan kell szeletelni és hogy egyáltalán milyen részei vannak a késnek. Tudta például, hogy mikor szeletel érdemes a kés pengéjét is betámasztani az ujjával nem csak a markolatot fogni? És tudja hogyan vágja be a hagymát, hogy tökéletesen tudjon aprítani? Na ugye, de ha a képre kattint ezeket is megtudhatja. 

kések
shannon-lattin.squarespace.com
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra