Rekordösszegért kelt el egy Birkin táska Hongkongban

Több mint 223 ezer dollárért, azaz majdnem 63 millió forintért kelt el egy ritka Birkin táska a Christie's aukciósház június elsejei, hongkongi nemzetközi táska- és kiegészítő aukcióján. A névtelen, telefonos licitelő ennyi pénzért egy 2014-es, fukszia színű, gyémántokkal kirakott csattal rendelkező krokodilbőr táskát vihet haza, na meg a megtisztelő címet, miszerint ő vett valaha a legdrágábban táskát aukción. 

A Guardian híre szerint az eddigi rekordot szintén az Hermès ikonikus Birkin táskája tartotta, de egy 2011-es árverésen, Elizabeth Taylor arany és gyémánt berakásos Birkinjét kétezer fonttal olcsóbban be lehetett szerezni. Egyébként nem ez a Birkin történetének legdrágább darabja, hiszen adtak már el 284 ezer fontért, azaz 121 millió forintért is krokodilbőr táskát

Ilyen egy 63 millió forintos táska
Ilyen egy 63 millió forintos táska

Persze lehet, hogy a licitáló csak örült annak, hogy nem kellett várnia a táskára 2 évet, mint mindenki másnak, hamisítvánnyal járkálni pedig ciki, egy Hermès Birkin táska esetében talán a legcikibb, ugyanis az 1984-es megjelenése óta ez a celebek legkedveltebb táskája. Még ők is képesek várni egy-egy darabra, mert egy ilyennel járni gyakorlatilag ugyanazt jelenti, mintha egy táblát hurcolásznának magukkal azzal a felirattal, hogy nekik bejött az élet.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra