11 tuti sós aprósüti recept

A több kiló szaloncukor, linzer, bejgli, zserbó mellett egyre inkább értékelünk valami sósat. Ha önnél is ez a helyzet, vagy csak szeretne felkészülni arra, hogy bármikor beesik néhány barát egy pohárka italra, összeszedtünk 11 egyszerű receptet, amelyeket akár előre is elkészíthet, akár a fagyasztóban is szépen kivárják a sorukat.

1. Pihe-puha kiskiflik: ha nem szeret pogácsát szaggatni, de szeret tekerni, akkor pillanatok alatt kész lesz ezekkel a helyes kiflikkel. A tésztához mindent talál a kamrában, próbálja ki!

pihe
Katuci

2. Gyors sajtos pogácsa: ez a tészta is gyorsan elkészül, apróra szaggatva olyan, mint egy kis keksz. A vendégei örülni fognak neki, amíg várják az ünnepi vacsorát!

DSC 1170
Katuci

3. A takarékos tejfölös pogácsa fillérekből összehozható akkor is, ha csak néhány hozzávaló van otthon. Liszt, vaj, tojás, élesztő általában akad a kamrában, a töltött káposztához vásárolt tejfölből pedig elcsenhet hozzá egy keveset.

pogi
Katuci

4. A világ legegyszerűbb túrópogácsáját valószínűleg mindenki ismeri, és még egy gyerek is össze tudja állítani. Ha nem szeretne szaggatással bíbelődni, csak vágja fel csíkokra, és kész is vannak a túrós rudak. Ha pedig virslit rejt bele, szilveszterre is megvan a süti. Ha kipróbálná túró helyett sajttal, nézze meg ezt a receptet.

DSC 4841kicsi
Katuci

5. A hibátlan vendégváró sörkorcsolyát is csak tíz percbe telik összeállítani, a töltelékét pedig úgy variálhatja, ahogy csak szeretné. Szerintünk rögtön duplázza is meg az adagot! Ha pedig nincs 10 percünk sem a tésztára, válasszuk a leveles tésztás változatot.

b 117(1)
Piszke

6. A rozmaringos sós keksz semmilyen formázási szakismeretet nem kíván, szaggatnunk, tekernünk sem kell, csak szeletelnünk, és csak tíz percig sül a tésztának.

DSC 0067kicsi
Katuci

7. Parmezános-zöldfűszeres perecekkel tavasszal a locsolókat vártuk, de biztosan most is örülnének az ismétlésnek. A sajttal és fűszerekkel megbolondított sós omlóstésztának senki nem tud ellenállni.

Sósperec4(1)
Ötvös Zsuzsanna

8. Bajorperecet ugyan főzni is kell sütés előtt, de még így sincs vele sok macera, viszont szívderítő mozis emlékeket idéz fel. Pont jó karácsonyi mozizáshoz!

shutterstock 137568923
Shutterstock

9. Grissinit akár előételként is felszolgálhat jóféle sonkával és olívával. De a fogások között is biztosan szívesen rágcsálnák vendégei.

DSC 0075kicsi
Katuci

10. Sajtos miniropogósokat és sajtos-paprikás kekszeket nyári kirándulásokhoz ajánlottuk, de garantáljuk, hogy téli estéken is éppen olyan gyorsan fognak fogyni. A rengeteg sajttal nem nagyon foghatunk mellé.

2013. máj 006(1)
Piszke

11. Villámgyors sajtos rudat rögtön két változatban is készíthet, az alaprecept juhtúrós, és nagyon finom, de ha esetleg van olyan, aki nem szereti a juhtúró erős ízét, azért az se keseredjen el, neki van egy egyszerűsített változatunk.

sajtosr2
Dívány
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra