8 tipp, hogy kényelmes legyen a melltartója

Nem tudom, ön hogy van vele, de nekem felemás a kapcsolatom a melltartókkal. Egyrészt otthon sosem hordom - nem is hiányzik - a hétköznapokban viszont nem tudnék létezni nélküle: az egy dolog, hogy a segítségükkel jó pár méretet is fel lehet csalni, de elképesztően magabiztossá is teszi a viselőjét. Sőt, megkockáztatom, hogy még a valójában kényelmetlen melltartókban is jobban érzem magam, mintha ne lenne rajtam semmi. Mert azt azért ismerjük el, hogy a legtöbb melltartó tényleg baromi kényelmetlen. Igen, még egy két minőségi márkáé is. Jó hír viszont, hogy a legtöbb kellemetlenség könnyen kikerülhető: íme nyolc tipp, amitől biztosan kényelmesebb lesz a melltartója.

Egyáltalán jó méretet hord?

Az első és egyben legfontosabb szempont mindig az, hogy megfelelő méretet hordjon. Biztosan ismeri az érzést, mikor egy melltartó tökéletesen passzol: ott tart, ahol kell, nem lóg ki sehol semmi és még a pántja sem vágja szét a hátát és a vállait. A kényelmetlenség elsődleges oka sajnos még mindig az, hogy a legtöbb nőnek fogalma sincs, pontosan mi a mérete. Nem ciki bemenni egy rendes szaküzletbe, például egy Triumphba vagy Intimissimibe, ahol az eladók készségesen lemérik önt és megmutatják, mellméretétől függően melyik fazont kellene kipróbálnia. Természetesen nem kötelező vásárolni, bár érdemes beruháznia egy minőségi melltartóra, ami évekig garantáltan jó szolgálatot tesz, ráadásul ha bármi probléma van az áruval, a becserélés után újraindul a garancia. Nézzen körben több üzletben is, próbáljon sokat és ne felejtse el kikérni a szakember véleményét!

A széles hátrész és pánt is fontos

A széles hátrésszel toldott melltartó nem feltétlenül szexi, viszont nagyon kényelmes és erősebben is tart, mint a hagyományos verzió. Bár kivágott felsők alatt biztosan hülyén néz ki, érdemes egyet beszereznie. Ezt a típus főleg azoknak ajánljuk, akinek nagyok a mellei, de vigyázat: a pántok mérete sem elhanyagolható! Minél szélesebb, annál biztosabban tartja majd, amit kell, de persze ezt is cserélgetheti – sőt, bizonyos időközönként kötelező is.

Már a próbafülkében előtt állítsa át a pántok méretét

Sokan nem tudják, hogy már a melltartó próbálásakor érdemes beállítani a megfelelő pánthosszúságot, hiszen alapból is így hordaná és már jobb, ha a fülkében teszteli. Teljesen normális, ha engedni vagy húzni kell kicsit a pántokon, viszont semmiképpen se húzza fel az egekbe a melleit, mert azzal csak becsapja magát.

A teljes fedésű melltartóból nem esik ki a melle

Nagyobb mellméret esetén érdemes full coverage, azaz 'teljes fedésű' melltartót választani: oké, valószínűleg megint csak nem ez a legszexibb fehérnemű, de nyilván nem is ezt érdemes felhúzni az elegáns koktélruha alá. A hétköznapokra viszont – amikor senki sem látja – farmer-póló kombóhoz tökéletes választás, ráadásul jó a tartása, kényelmes, úgyhogy garantáltan magabiztosan végezheti benne a mindennapi teendőit. A teljes fedésnek köszönhetően gyakorlatilag lehetetlen, hogy a melle kitüremkedjen a kosárból vagy villantson egy nagyot: ha nem tudja elképzelni, mi az a full coverage-melltartó, melltartó-körképünk galériájában megnézheti!

Ne ragaszkodjon a merevítőhöz!

Ha alapvetően kicsi mellei vannak, érdemes merevítő nélküli fazonokkal próbálkoznia: az alsó merevítés amúgy is halál idegesítő és kényelmetlen, úgyhogy ha nincs ráutalva, inkább felejtse el. Ez sajnos nem vonatkozik a nagy mellű hölgyekre, ebben az esetben viszont olyan fehérneműt válasszon, amiben puha anyaggal fedik/bélelik a merevítés: így nem csak erősebb lesz a tartás, de még a bőrét sem dörzsöli ki feleslegesen.

A hétköznapokon inkább az egyszerű melltartókkal próbálkozzon

Egy fekete, szivacs nélküli csipkemelltartó minimális díszítéssel nagyon ütős tud lenni, főleg, ha ízlésesen kivillantva – például egy oldalt mélyen vágott felsővel veszi fel. A hétköznapokra viszont érdemes inkább a hagyományos, kényelmes verzióknál maradni, amiket egyszerű pamutfelsőhöz is simán felvehet.

Ne hordja minden nap ugyanazt!

Sőt, két egymást követő nap után se vegye fel ugyanazt: nem higiénikus, ráadásul sokkal hamarabb tönkremennek, veszítenek tartásukból, a pánt meglazulhat, de az sem ritka, hogy az olcsóbb verziók felülete akár ki is bolyhosodik. Így nem csak rondábbak, de kényelmetlenebbek is lesznek, hamarabb deformálódnak: érdemes a bevált fazonból többet is betárazni a ruhatárába. 

Nincs szíve kidobni a régit? Próbálja ki a Save a bra-t!

Ha úgy érzi, kedvenc melltartóját már kihízta, de nem akar újat venni, akkor próbálja ki a Save a bra-t. A minden nagyobb fehérneműboltban (Women's Secret, Intimissimi, Triumph, etc.) és az eBay-en is kapható melltartó-bővítő pánt nem kerül többe ezer forintnál és nagyjából 5 centivel meghosszabbítja a hátrészt. Általában terhesség vagy hirtelen hízás esetén ajánlják, de akkor is jól jöhet, ha az új melltartó, amit kinézett, mellben pont jó, de kicsit kéne az alsó körméretét növelni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek