Íme a teltkarcsú nők 7 legnagyobb divatbakija

Bár már akad egy-két szemrevaló plus-size kollekció a piacon, azért még mindig nincsenek könnyű helyzetben a teltkarcsú alakkal megáldott divatrajongók, akiknek ezúttal a refinery29.com szerkesztősége sietett segítségére és összeállított egy nyolc pontból álló listát azokról a termékekről és fazonokról, melyeket feltétlenül kerülniük kell ruhavásárláskor. Íme a jó tanácsok!

1. Gumis övrésszel készült ruhák

A nyolcvanas évek óta nem sikerült megszabadulnia a piacnak a gumírozott derekú ruháktól, amik akarva-akaratlanul is a kényes hasrészre terelik a figyelmet. Bár ezeket a darabokat elvileg úgy tervezték, hogy illeszkedjenek minden alakra, ritkán mutatnak jól. Tény, hogy kényelmesek, és a ruhagyáraknak így a legegyszerűbb 100 centis derékra is felhúzható ruhát készíteniük, de inkább keressen jól szabott, nem gumis anyagú dresszt, hogy elegánsabb lehessen megjelenése!

2. Férfiaknak tervezett pasiruhák

A maszkulin darabok, mint például az öltönyök, pólók vagy ingek valóban lenyűgözőek, ha rendesen a női alakra vannak igazítva. De ha ténylegesen egy férfi pólót viselünk, mert más nem jött éppen ránk, akkor előbb fognak tramplinak nézni, mintsem sikkesnek. És a tréninget se erőltessük, ha nem muszáj, Mama June-nak se áll jól:

3. Van élet a csicsás ruhákon túl

Több plus-size kollekciót gyártó márka és nekik köszönhetően a vásárlók is úgy gondolják, hogy a teltkarcsú nőknek nincs más választásuk, kizárólag rikító színű, neoncsíkos, óriáspöttyös, valamint leopárdmintás ruhákban tehetik ki a lábukat az utcára. Vagy legalábbis rojtokkal megspékelt dekoltázzsal. Ha efféle árut lát valahol, messziről kerülje el, mert nemcsak viselőjének, a kívülállóknak is migrént okoz a látvány. Ha szeretne még több borzalmas plus size ruhát nézegetni, galériánkon kívül ez a Tumblr is jól jöhet!

4. Rossz szabás = rossz vétel

A legtöbb tervező sajnos még mindig nem tud, vagy egyszerűen csak nem akar mit kezdeni a pluszos méretezésű ruhákkal. Sőt, a legtöbben a tervezésnél 36-os, jó esetben 38-as mérettel megáldott modellre gondolnak, mintha afölött a méret fölött már megszűnne a világ. Viszont a teltkarcsú nőkön nem feltétlenül mutatnak jól a túl hosszú ujjú ruhák, a bolondos szabású, aszimmetrikus fazonok, a merész nyakkivágások, valamint vállrészek. Az ilyen hasznavehetetlen ruhákba tényleg csak akkor fektessen be, ha ismer egy jó szabót a környéken és a bolti árhoz próbálha hozzászámolni, mennyit fog a mesternél hagyni!

5. Poliésztert soha

Alapvetően nincs semmi bajunk a műszállal, ha kevés van belőle. Mondjuk egy nagyobb méretű kendő lehet poliészter, de egy ruhánál már kétszer meggondoljuk, hogy megvegyük-e. Hát még egy bugyinál, főleg, ha 40 dollárba kerül. A túl sok szintetikus anyag nem tesz jót a bőrnek, az izzadságszagról nem is beszélve. Nem fognak nagy ívben elkerülni az ismerősök, ha csípőrész felett – és alatt is – mellőzük a műszálas cuccok viselését. Sajnos a plusszos cuccok nagy része valamilyen rugalmas, de füllesztő anyagból készül, mert így könnyebben lehet nagy testre is eladni őket, legfeljebb feszülni fog a 44-es felső a 48-as méreten. Ha teheti, inkább mégis fektessen természetes anyagokba, az izzadás nem szexi.

6. Miért kéne gagyit venni?

Kinek van szüksége gyenge minőségű anyagból összetákolt szerelésekre? Annál minden nő sokkal jobbat érdemel. A rosszul megtervezett, rossz minőségű és méretű ruha még a legcsinosabb nőn sem mutat előnyösen. Felejtsük el az olcsó divatot és inkább fektessünk be egy drágább, de jobb minőségű, klasszikus darabba!

7. Kerülje az ízléstelen cuccokat!

Ez a pont tulajdonképp egyezik a 3. ponttal, de nem árt az ember figyelmét kétszer is felhívni arra, hogy ha egy ruha annyira csúnya, hogy elképzelni sem tudjuk, hogy abból valaha eladtak volna egyet is átlagos méretben, akkor azt valószínűleg már felpróbálnunk is időpocsékolás. Hiszen mitől mutatna akkor pofásan pluszos méretben?

Bízzon a józan ítélőképességében! Ha egy ruhadarab tényleg zavarba ejtően csúnya, vagy ennyire megalázó, akkor váljon meg tőle bátran. Inkább vásároljon kevesebb ruhát, de azok legyenek olyanok, amikben úgy érzi magát, mint aki megérdemli, hogy csinos legyen.

Oszd meg másokkal is!
Mustra