Edzőcipőnek is öltözhet idén nyáron

Már kapható a görög származású, Londonban alkotó tervező, Mary Katrantzou 2014-es tavaszi-nyári gyűjteménye, mely edző- és sportcipő vonalon abszolút igazodik az aktuális nemzetközi trendekhez, annyi különbséggel, hogy a speciális mintáival divatforradalmat robbantó designer nem kényelmes lábbelikben gondolkodott, hanem kedvenc játszós cipőinek mintáit nyomta rá többek között neoprénből és szaténból készült ruháira.

A szokatlan párosítást a szeptemberi divathéten mutatta be a tervező, mely akkor nem is keltett akkora feltűnést a szokásos, jól bevált virágmintás, illetve matchy-matchy darabok között. Az eltelt pár hónapban hirtelen annyira népszerű lett a sportcipő, hogy megértjük, miért gondolkodott Katrantzou is túlméretezett cipő-motívumokban a tavaszi szezonra.

A tornacipőmánia különös módon való feldolgozása szemet szúrt a refinery29.com szerkesztőinek is, akik utána néztek, hogy vajon miből meríthetett inspirációt a fiatal tervező illetve, hogy milyen, a kollekcióhoz hasonló edzőcipőket lehet kapni a piacon.

A divatház sárga-fehér, eltúlzott fűzővel ellátott jersey ruhájáért például 201.209 forintot kérnek, egy színben harmonizáló neoprén és lakkbőr lábbeli pedig 35.696 forintba kerül a Marc by Marc Jacobs üzletekben.

A szerkesztőség kutatómunkájának alapján a kollekció egyik legerősebb alapdarabjának tartott virágmintás edzőcipő-anyagot imitáló miniruhához hasonló lábbelit a Nike üzleteiben már 30.114 forintért találni. Katranzou viszont 105.973 forintot kér az igencsak tetszetős darabért.

A kollekció egyik legdrágább, virágmintákkal megpakolt edzőcipőt idéző miniruháját sajnos nem úsznánk meg 499.711 forint alatt, ezzel szemben hasonlóan csicsás, virágmintás cipőket várhatóan szinte minden fast-fashion üzletben talál majd a szezonban. A Supergánál például már 12.485 forintért lőhet egyet. Nézze meg a galériában a tervező egyik legelborultabb kollekcióját!

Oszd meg másokkal is!
Mustra