Tizenkilenc évnyi minimálbér az ára a szezon legdrágább felsőjének

Mi, magyarok rendkívül árérzékenyek vagyunk - főleg, ha öltözködésről van szó. Kevés ember engedheti meg magának, hogy a mindennapi költségek, gyerek vagy család mellett több tízezer forintot költsön ruhára.

Az emberek nagy része be sem megy olyan üzletbe, ahol az árak a hat számjegyet súrolják, de mit szól ahhoz, hogy létezik olyan póló, ami dollárban közelíti a százezres nagyságrendet? Egészen pontosan 91500 dollárba, azaz közel 22 millió forintba kerül és az Hermès álmodta meg.

És hogy miért is kerül ennyibe ez a felső? Krokodilbőrből készült, kézzel varrták, tartós és természetesen a nyakrészén a neves divatház címkéje található. Fura belegondolni, hogy valakinek évtizedekig kell dolgoznia (és feltételezzük, hogy semmire nem kell költenie), hogy előteremtse ennek a ruhadarabnak az árát.

A TheAwl blog írójának csak az árcédulát sikerült lencsevégre kapnia, ugyanis a fotók készítése (üzletpolitikai és egyéb okokból) tilos az Hermès üzleteiben. A kifutón már láthattuk a fekete felsőt, amelynek az ára mellett a súlya sem kevés, kérdés, hogy megér-e valakinek ennyit.

Az Hermès pólója 91500 dollárba kerül. Még forintban is sok.
Az Hermès pólója 91500 dollárba kerül. Még forintban is sok.Victor Virgile / Europress / Getty

Az interneten egyre inkább terjed a horror árú termék híre, elképzelhető, hogy a sznobok ráharapnak az emberek felháborodására és már csak azért is beszereznek egyet a családi ház vagy három-négy autó árát érő ruhadarabból. Azért ezt ciki 60 fokon két számmal kisebbre mosni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra