10 trend, amitől már rosszul vagyunk

A trendek arra valók, hogy minél több ruhát és kiegészítőt eladjanak velük, majd mikor már mindenki unja adott divatőrültet, jöjjön egy új, hogy ismét rogyadozhasson az üzletek kasszája a bevételtől. Rendes divatmániásokként a Huffington Post szerzői már meg is untak pár olyan vonulatot, ami nálunk még be se jött igazán, de azért pár olyan trendből is elegük van, amit mi ununk már nagyon. Nézze meg a listát, amit részben a külföldi lap, részben saját élményeink alapján állítottunk össze, és szavazzon: önnek miből van már elege, ami valaha divatos volt, vagy még épp menőnek számít?

1. Körömmatrica

Mi nem sok körömmatricás nőt szúrtunk ki a környezetünkben, de ez nem is egy feltűnő dolog: ha jól van felragasztva, szebb, mint egy körömlakk, de a Huffington Post szerzői szerint nem egyszerű felrakni gyűrődés nélkül. Leszedni sem könnyű állítólag, de minket leginkább az taszított, hogy 20 matrica 2 ezer forint körüli áron kapható. A színes, mintás, extrém körmöket is meg lehet unni, így tél elején már a borúsabb színek a menők. Ha önnek elege van a körömmatricából, vagy nem is próbálta még, mert mindig is utálta, szavazzon erre a kategóriára! (Ha azt sem tudja, mi ez, itt egy poszt, ami talán közelebb visz.)

2. Többujjas gyűrű

A két- vagy három ujjra passzoló, hatalmas gyűrűkről megírtuk, hogy nagyon unpraktikusak, gyakorlatilag megnyomorítanak, mert nem tudjuk szabadon mozgatni ujjainkat. Ráadásul egy bizsukkal telepakolt csajnak nagyon jól kell kombinálnia cuccait, hogy stílusos legyen, ami ritkán sikerül. Minket nem annyira a kinézete, mint a kényelmetlensége untat, szeretnénk végre szabadon mozgatni ujjainkat.

Asos gyűrű, 6,5 font, azaz 2300 forint
Asos gyűrű, 6,5 font, azaz 2300 forintreklámanyag

3. Színes ombre haj

A celebek és street-fashion divatguruk is színes tincseket festettek maguknak nyárra, nagy divat volt a lenőtt, avagy trendi kifejezéssel ombre haj is. Utóbbi még az őszi trendek közt is szerepel, de a cukorkaszínű tincsek mintha végre kezdenének kikopni a köztudatból és a hajakból. Ha ön sem szerette/szereti, hogy ismerősei, barátai, vagy esetleg épp tinilánya Én kicsi pónim-ként flangál, szavazzon a színes hajra, mint a legunalmasabb trendre!

4. Szegecsek

A Váci utcai Zara földszintje vakítóan csillog a rengeteg ruhába, cipőbe vert szegecstől, és van is a cuccokra kereslet. Évek óta egyre több ruhadarabra kerül szegecs, amit egy ideig az újdonság varázsával hatott, különlegesnek számított, de most már inkább elcsépelt trend. Ha ön legszívesebben kihajítaná már szegecses bakancsát, vagy barátnője szegecses vállú kardigánját, szavazzon erre a kategóriára!

Zara cipő 19995 forintért. Csinosabb lenne magasított talp nélkül?
Zara cipő 19995 forintért. Csinosabb lenne magasított talp nélkül?reklámanyag

5. Platformcipő

Igazából a magasított talpú, extramagas sarkú, enyhén kurvás, kényelmetlen cipőket már évek óta unjuk. Boldog-boldogtalan ilyenekben tipeg péntek esténként bulizni, pedig fájós lábbal egy ilyen holdjáróban mászkálni csak tramplin lehet, és az egész estét elronthatja a lábgörcs. A nők mégse képesek leszokni a platformok hordásáról, talán mert így akarnak pár extra centit nyerni, és talán mert ezt látják barátnőiken is, és nem szabad lemaradni a stílusversenyben. Mi már nagyon unjuk a platformokat, reméljük ön is, és a csajok végre elkezdenek kisebb sarkú cipőkben járni.

6. Hipszer konty a fejtetőn

A Velvet heti trendjében is megkapták a magukét a celebek, akik zuhanyzó-konttyal fejükön mentek eseményre, és már hallottunk férfiakat arra panaszkodni, mennyire lohasztó a hipszter-konty. Az általunk megkérdezett nőknek ez a trend mégis inkább tetszik, mint nem –– legalább praktikus, érvel egyikük –, ráadásul ketten is ilyen frizurával járnak nap mint nap munkába. Tehát ők nem unják a fejtetőre csavart hajat: ha ön igen, szavazzon a kontyra, mint legunalmasabb trendre!

Kelly Osbourne zuhanyzó-kontya. Továbbá megfigyelhetjük rajta a rúzsos szájat és a színes hajtrendet is.
Kelly Osbourne zuhanyzó-kontya. Továbbá megfigyelhetjük rajta a rúzsos szájat és a színes hajtrendet is.Stephen Lock/i-Images / Northfoto

7. Erős rúzsozás, főleg a narancsszínű

„A körömmatrica, lenőtt haj, neonszín, narancsrúzs szerintem mind mehet a kukába, mert randa” – fogalmaz elég sarkosan Anna, akinek biztos sokan adnak igazat. Az erős színű rúzsok évek óta nem kopnak ki a divatból, míg tavaly a vörös volt soron, nyáron a korallszínt és a narancsot kezdte mindenki nyomatni, pedig ezek az árnyalatok tényleg keveseknek állnak jól.

8. Vendéggallér

Miből van már elege?

A felcsatolható gallérokkal először a Marni H&M-es kollaborációjában találkoztunk, akkor nagyon örültünk az újdonságnak. Azóta rájöttünk, hogy nem igazán lehet semmihez gallért felcsatolni, mert az ingek többségének van saját gallérja, aminek meg nincs, annak a nyakvonala elcsúszik a gallértól és röhejesen fest az egész. A mai napig lehet kapni szép, hímzett, gyöngyös, színes gallérokat a fast fashion boltokban, csak minek? Ha egyetért, szavazzon a vendéggallér kategóriára!

9. Férficipő nőkön

Amikor Réka ezt a kategóriát így definiálta, a lapos talpú Oxford cipőkre gondolt, melyek nagyon menő viseletnek számítottak tavaly ősszel, de még idén is sok üzletben lehet őket kapni. Nekünk személy szerint ezek jobban tetszenek, mint a platformok, de ízlése válogatja: megértjük, ha valakit már a hideg ráz a trendi, férficipős nőktől.

Bershka nadrág, 8995 forint
Bershka nadrág, 8995 forintreklámanyag

10. Hangsúlyos nyomott minták és neonszín

A neonszín azért nem kapott külön bekezdést, mert egy egész posztot szántunk arra, hogy kifejtsük, megy ki a divatból. Ráadásul sokaknak előnytelen és nehéz kombinálni, télen főleg. A hangsúlyos nyomott minták, mint például a virágok és teljes kertek egy-egy ruhán, nadrágon azonban a tél közeledtével sem tűntek el, csak kicsit sötétebb árnyalatot kaptak, mint nyáron. A virágmintás barna nadrágok például embernek nem állnak jól, de a többi virágmintás cuccban is úgy néz ki a legtöbb nő, mint egy szerencsétlen tehenészlány. Ráadásul a legmenőbb virágmintás cuccok is valahogy olyanok, mintha turkálóban kukázta volna az illatő őket, szóval nekünk ez a trend nem a szívünk csücske. Ha önnek se, szavazzon erre a kategóriára!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek