Találtunk egy új túró rudit, kipróbáltuk: jó

A túró rudi finom, az újdonságnak meg varázsa van, úgyhogy amikor a szerkesztőségünkhöz közeli kisboltban egy új terméket fedeztünk fel, persze, hogy megvettük. Megkóstoltuk, megérte.

A Túró Gyurit (és tejbevonós társát, Túró Jucit) az Etyektej gyártja, mi darabját hatvanöt forintért vettük. Bevonata roppanós, tölteléke a Pöttyös-és Cserpes-termékeknél lágyabb. Egyik Gyuri-tesztelőnk szerint „az íze kellemesen savanykás, és bár nem olyan laktató, mint a Cserpes, az állaga is rendben van. Szerintem ilyesmi volt gyerekkoromban is". A másik alany is az állagra helyezte a hangsúlyt. „Tényleg nem olyan kásás, mégis jól összesimult benne az étcsoki és a túró, mint Palvin Barbara Justin Bieberrel."

Juci-tesztelőnk szerint „fura volt tejcsokival, aminek inkább karamellaszíne volt. Éreztem benne némi kókuszt is, de ha jobban belegondolok, a kb. 20-25 évvel ezelőtti túrórudikban is éreztem, és ez tényleg hasonlít azokra." És mások is így vélekedtek.

A madaras csomagolás csak dob a pozitív össz-élményen: minden rudin számos ábra látható ugyanarról a fajról, a márkajelzés alatt pedig egy mondatba összefoglalt tudnivaló az illetőről. Például: „Zöld küllő: hangyaspecialista, hosszú, ragadós nyelvével nyalja fel áldozatait, áttelelő madár". Nekünk bejött, ha Szűcs Ádám lennénk, elismerően biccentenénk.
 
További tudnivalók: egy szelet 30 grammos, van benne  45 százalék félzsíros tehéntúró, 35 százalék étcsokoládé, ezen kívül cukor, vanília, citrom és narancs (oké, meg emulgeálószer és módosított kukoricakeményítő.
Mustra