no

Magányos maszkos nőként élünk a jövőben

Az egyik leginnovatívabb Vogue szerkesztőség kétségkívül az olaszoké, akik szeptemberi divatanyaguk elkészítésénél sem fogták vissza magukat. A szeptemberi címlapra a világ 50 legjobb fotósa között számon tartott Steven Meisel babafejek között kapta lencsevégre az 1973-ban született modellt, Carolyn Murphyt, aki az egyetlen saját arccal rendelkező nő a képen – írja a yatzer.com.

A látványos editorialhoz Meisel és napjaink egyik legtehetségesebb divatfotósa, Gordon von Steiner egy meghökkentő divatvideót is rendezett „Face the Future” (Nézz szembe a jövővel) címmel. A mindössze másfél perces kisfilm a túlzásba vitt plasztikai sebészeti beavatkozásokra kívánja drasztikusabban felhívni a figyelmet. A nem is olyan távoli jövőben játszódó történet főszereplői frigid materialista előkelőségek, akik koruk haladtával egy műanyag maszk mögött élik magányos életüket. A természetes arcjátékkal nem rendelkező, üres tekintetű modellek között egy ismerős arcot is felfedeztünk, a videó közepén ugyanis feltűnik egy Marilyn Manson és Geronazzo Mária keresztezéséből kapott kettős hasonmás is talpig feketében.

A babafejűvé válás témája nem újkeletű, hasonlóan provokatív célzattal készített már fotósorozatot az Interview Magazin is Abbey Lee Kershaw főszereplésével, és a Viktor & Wolf 2012-es tavaszi kampányának arcai is igazi Barbie babára hasonlító modellek voltak. Az olasz Vogue szeptemberi kiadásában egy rejtélyes fotósorozat erejéig feltűnik az erotikus videót forgató Mihalik Enikő is, a Miles Aldridge által lőtt képeket ide kattintva megnézheti.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek