Idén 75 éves a Ray-Ban: lássa sárgában a világot!

Arról megoszlanak a vélemények, hogy a kilencvenes években nagyon menőnek számító színezett napszemüvegek cikinek számítanak vagy sem, tény azonban, hogy ismét visszatért ez a trend, és persze a Ray-Ban sem akar kimaradni a jóból. Az idén 75 éves márka például egy borostyánszínű lencsékkel ellátott kollekcióval, az Ambrematickal ünnepli ezt a szép számot - írja a francia Vogue. Igen, ezek azok a feltűnő színű lencsék besötétednek a fény- és a hőmérséklet változásnak hatására.

Aki szeretne egyet a jubileumi, limitált példányszámú kollekcióból, annak bizony mélyen bele kell nyúlni a pénztárcájába, a hivatalos oldal szerint ugyanis 210 dollárba (kb. 49 ezer forintba) kerül egy darab. A nagyon népszerű Aviator mellett Outdoorsman és Shooter fazonban is kaphatóak az Ambrematic kollekció darabjai.  Persze érdemes körülnézni az internetes vintage-lelőhelyeken is, ugyanis a cég már korábban is gyártott ilyen szemüvegeket.

A Ray-Bant gyártó Bausch & Lomb Ambrematic lencséi voltak az első igazi fotokromatikus napszemüveg-lencsék, és nevüket természetesen a színükről kapták (ambre = borostyánkő). A sárgás szín a fény- és a hőmérsékleti viszonyok változására reagálva egyre sötétebb, barnább vagy szürkésebb lesz. A pilóták, a vadászok és a hajózással foglalkozók nagyon örültek ennek a fejlesztésnek és persze szépen, lassan mindenki rákapott. Amikor a Luxottica 1999-ben megvásárolta a Ray-Bant, leálltak a gyártással, de úgy tűnik, a nosztalgikus hangulat őket is elkapta.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek