no

Epilepsziásoknak nem ajánlott Yayoi Kusama pöttyös Louis Vuitton kollekciója

Mikor februárban megírtuk, hogy Marc Jacobs, a Louis Vuitton művészeti vezetője a 82 éves, igen elismert japán művészt kéri fel kollaborációra, már sejtettük, hogy sok lesz a pötty a kollekcióban – és igazunk lett. A ruhák, kiegészítők úsznak a Comme des Garçons-ra jellemző pöttyökben, még a lookbook képeinek háttere is kisebb-nagyobb pöttyökkel vannak tele, szóval epilepsziások kerüljék a galériát: nekünk még mindig káprázik a szemünk.

A piros-fehér párosítás kicsit Minnie egeres, a sárga kombináció tiszta 60-as évek, mi nem látunk a sok pöttyben túl nagy fantáziát, de a nitrolicious.com szerzője odáig van a cuccokért. Csak ízlés kérdése, kinek jön be a milliónyi pötty, ami a táskákon szinte állatmintaként hat, a selyemingekből és minishortokból pedig instant hálóruhát csinál – szerintünk az idősödő orosz oligarchafeleségeket célozta be a Louis Vuitton a kollekcióval, de ha önnek tetszik a kollaboráció végeredménye, szavazzon arra, hogy menő a sok pötty!

Ön szerint milyen a kollekció?

A kollekció első termékeit egyébként július 10-től lehet majd megvenni, két nappal azelőtt, hogy Yayoi Kusama retrospektív kiállítása megnyílik a New York-i Whitney Museum-ban. A második adag ruha és kiegészítő októberben érkezik a LV boltokba: az árakról egyelőre nem írnak a külföldi divatmániások, de ha abból indulunk ki, hogy a legolcsóbb Louis Vuitton táska is bőven 100 ezer forint fölött van, sejthetjük, hogy nem az átlag magyarokat célozták meg a kollaborációval.

És bár azt elég nyilvánvalóan kifejtettük, hogy a kapszulakollekció nekünk nem tetszik, azt azért szeretnénk leszögezni, hogy a roppant tehetséges Kusamával semmi bajunk: neki védjegye a rengeteg pötty, nincs mit tenni. A minimalizmuson, az art brut-on, a pop art-on és az absztrakton kívül a saját életének fontos pillanatai és szexualitása is inspirálja a 82 éves művésznőt és ő az egyetlen olyan élő női művész, aki 2008-ban a New York-i Christies aukcióján 5100000 dollárért (1,1 milliárd forintért) tudta eladni alkotását.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra