Rövidebb szoknyákat hordanak a negyvenesek, mint a harmincasok

Bár sokak szerint már harminc felett is érdemes elgondolkozni azon, hogy szabad-e nagyon rövid szoknyában illegetni magunkat, egy új felmérés szerint a nőknél negyven felett újra kitör a miniszoknyaláz, és rövidebb darabokat hordanak, mint harmincas éveik második felében.

A Debenhams áruházlánc szerint ekkor átlagosan 36 centiméteres szoknyákat hordanak, majd a negyvenes éveik közepére átlagban egy centiméterrel csökken a hossz. Hatvan felett pedig a maxiszoknya járja.

Így alakul a szoknyahossz

16-19 év: 36 cm
20-23 év: 32 cm
24-27 év: 37 cm
28-34 év: 34 cm
34-40 év: 36 cm
41-45 év: 35 cm
45 év: 46 cm
49 év: 52 cm

A felmérésben résztvevők természetesen a húszas éveik elején mutattak/mutatnak a legtöbbet a lábaikból, akkor a 23 centiméteres hossz a menő, ami 37 centiméterre ugrik a húszas éveik közepére, majd megint összemegy a végére, főleg, ha nem találták meg életük párját. Ez a tendencia egyébként nagyon jól megfigyelhető a hírességeknél is – állítja a Daily Mail, és az elmélet alátámasztásához egy galériában mi is szépen összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akiket ők is felsoroltak.

Ön meddig hordana miniszoknyát?

Hasonló felmérést már 2009-ben is készítettek, és akkor a nők elvileg csak a negyvenes éveik kezdetéig hordtak miniszoknyát. George Taylor, amerikai közgazdász elmélete szerint egyébként válságban hosszabbak a szoknyák, ám amint jobban megy a gazdaság, elkezdenek rövidülni. Sőt, a szoknyahosszal még az időjárást is előre lehet jelezni – állítja Ruth Szyszkowski, az eBay munkatársa. Az aukciós oldalánál ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy legalább három nappal a jó idő beköszönte előtt 200%-kal megugrik a rövidebb szoknyák iránti kereslet, a hidegebb időszakok előtt pedig a hosszabb szoknyák fogynak

Oszd meg másokkal is!
Mustra