NASA-űrtechnológia tartja a melleket

Egy újonnan kifejlesztett, Ausztráliában kapható melltartó betétjében intelligens memóriahab támasztja a melleket. A különleges anyagot eredetileg arra fejlesztette ki a NASA, hogy a repülők üléseit biztonságosabbá és kényelmesebbé tegyék. A 60-as évek óta tesztelt habot az eddigi felhasználási területek – például a párna- és matracgyártás – mellett előnyös tulajdonságai miatt most a fehérneműkben is elkezdték alkalmazni: a memóriahab ugyanis érzékeli viselője testhőmérsékletét, és attól függően változtatja méretét. Ha gazdája izgalomba jön, a melltartópárna megdagad és dob egy kicsit a dekoltázson – írja a news.com.au.

smart memory-bra-a medium large

"Az elmúlt három évben vagy száz terméket teszteltünk, fejlesztettünk és ha ezek közül kiszórjuk a teljesen értelmetlen újításokat, marad egy pár, melyek közül ez az abszolút legjobb. Eleinte fel sem tűntek az előnyei, aztán azon gondolkodtam: ez mégis hogyan lehetséges? Aztán utánaolvastam a dolognak és rájöttem, mennyire praktikus is valójában ez a hab”– mondta az egyelőre csak Ausztráliában kapható intelligens melltartók értékesítéséért felelős Dr. Tim Nielsen.

„A hab egyik változatát a memória matracokban és párnákban már használják, de az autóversenyzők sisakjának biztonsági bevonatában is jó szolgálatot tesz. Rengeteg felhasználási módja van, lágysága és tágulása rengeteg lehetőséget rejt magában” – tette hozzá Nielsen, aki a biokémiában szerzett doktori fokozatot.

Az anyag különlegessége, hogy hőre tágul, azaz, ha felmegy a melltartó viselőjének testhőmérséklete, elmélyül a dekoltázs: „Nagyobb lesz a dekoltázs, ha felmegy viselője hőmérséklete. A nők testhőmérséklete ugyanis enyhén megemelkedik, ha izgalomba jönnek, szóval egy ilyen melltartó jól jöhet az ismerkedésnél. De például ha testedzés közben emelkedik a testhőmérséklet, akkor azért jó, hogy megdagad az intelligens betét, mert több tartást ad a melleknek” – mondta a tudós-kereskedő, aki arra nem tért ki, mekkora dekoltázzsal kell orvoshoz mennünk, ha belázasodunk, mondjuk napközben a munkahelyen.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek