A pattanásos arcbőr öngyilkossági gondolatokat vált ki a fiatalokban

cfr07132008 014

Az erősen pattanásos lányokat kétszer nagyobb valószínűséggel foglalkoztatja az öngyilkosság gondolata, a fiúkat pedig háromszor nagyobb valószínűséggel, amennyiben összehasonlítják magukat a tiszta arcú kortársaikkal.

A felmérés végző kutatók 18 és 19 év között fiatalt kérdeztek meg, szám szerint 3775-öt. A kutatók szerint a válaszok azt mutatják, valóban mentális zavarokat okoznak a fiataloknál a pattanások, és annál súlyosabbakat, minél több van az arcbőrön. A felmérés szerint a válaszadó fiatalok 40 százaléka alapvető problémának nevezte a pattanásokat.

A kutatók szerint a vizsgálat azt mutatta ki, hogy több mint kétszer nagyobb valószínűséggel foglalkoztatja az öngyilkosság gondolata azokat a pattanásos fiatalokat, akiknek nincsenek barátaik, mint azokat, akik megoszthatják a bajukat egy baráttal.

kperry071010 01

Ráadásul 50 százaléknál nagyobb az esélye az öngyilkosság gondolatának, ha nincs szexuális kapcsolatuk, és 40 százalékkal nagyobb az esélye ennek, ha gyengén teljesítenek az iskolában. A kutatók, akik az Journal of Investigative Dermatology nevű szaklapban publikálták meglátásaikat, azonban hangsúlyozzák: az öngyilkosság gondolata távolról sem jelenti azt, hogy meg is teszik a lelki problémákkal küszködő fiatalok. (FH)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek