68 szelet szalonnával felér Amerika legdurvább milkshake-je

A Men’s Health magazin megtalálta Amerika legegészségtelenebb italát: a Cold stone PB&C fantázianévvel bíró milkshake 2010 kalóriát tartalmaz, körülbelül annyit, mint 30 csokis keksz, vagy 68 szelet bacon. Csokoládéfagylalt, tej és mogyoróvaj a fő hozzávaló, így nem meglepő, hogy 68 grammnyi telített zsírsav és 153 grammnyi cukor van benne, ami minden, csak nem egészséges.

A szupershake-ben kábé annyi kalória van, mint a tálcán.
A szupershake-ben kábé annyi kalória van, mint a tálcán.

Telített zsírsavból napi 20 grammnál nem lenne szabad többet fogyasztanunk, nem kell matekzseninek lenni, hogy kiszámoljuk: egy Cold stone-ba a megengedett mennyiség három és félszerese szorult. Marina del Rayben, Kaliforniában kóstolhatjuk meg, és mindjárt nagy adagot is kérhetünk belőle, ahogy sok nyaraló teszi. A megkérdezett turistát, Christopher Fields-et cseppet sem zavarja, hogy már a tízóraival beviszi a napi ajánlott kalóriamennyiséget: „Minden gond nélkül megittam. Szerintem hetente fogok venni egyet.”– mondta el a The Sun-nak. A helyiek azonban nincsenek ennyire oda a kalóriabombáért: a fagylaltozó vezetője, Jay Fein azt állítja, csak heti 8-10 ilyen turmixot adnak el, azt is főként a nyaralóknak.

Egyen inkább hamburgert sültkrumplival, még az is egészségesebb.
Egyen inkább hamburgert sültkrumplival, még az is egészségesebb.

A második legdurvább shake a felmérés szerint a Smoothie King Peanut Power Plus Grape-je, amiben 1500 kalória van. A harmadik legrosszabb shake-kel a McDonald’s büszkélkedhet. A Triple Thick Chocolate Shake-ben 27 gramm zsír van (amiből 16 gramm telített) és 168 gramm cukor. Itthon nem kapható, ha mégis szeretnénk egyszerre elfogyasztani 1200 kalóriát, ehetünk helyette 6 almástáskát vagy 4 sajtburgert ugyanott.

Oszd meg másokkal is!
Mustra