Kislányok helyett ijesztő, erotikus nők Milánóban

Kattintson a képre, és máris Milánóban érezheti magát!

 

Újabb divathétnek értünk a végére pénteken. Ez most a milánói volt, méghozzá nem a kevésbé izgalmas férfihét, ami már januárban megvolt, hanem az igazi nagy attrakció, a 2008/2009-es tél női divatját bemutató show-áradat. Galériánk tele van szebbnél-szebb képekkel, amelyek az olasz divatfőváros kifutóiról készültek. A Prada csipkés és átlátszó, kicsit ijesztő, de nagyon szexi kolleckiójából egyszerűen nem tudtunk választani, azt tessék bátran teljes egészében végigböngészni itt.

Valamennyi divatbemutatót végignézve feltűnő, hogy a vezető olasz divatházak (a Pradával az élen) milyen sötéten látják a jövőt, vagy legalábbis a következő telet. Az idén nyáron aktuális hatalmas, kislányos-romantikus fodrokból és masnikból éppen csak annyit csippentettek vissza a rákövetkező szezonra, amennyi ahhoz kelljen, hogy azok sokkal komorabb, helyenként már-már gótikus (goth) hatást keltsenek. Természetesen csak úgy tobzódtak a város kedvenc színében, azaz a feketében, helyenként égővörössel kombinálva azt.

Feltűnő továbbá, hogy a megszokottnál kevesebb a retro, azaz a tervezők kerülték a XX. század egyes évtizedeire történő játékos utalgatásokat. Ha mégis kell mondani egy periódust, amit az új kollekciók megidéznek, az esetleg a '90-es évek elejének minimalizmusa lehet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra