A legjobb öltözködési tanácsok sztár-stylistoktól

Az angol Marie Claire júliusi száma három celeb-stylistot faggatott öltözködési tanácsokért, melyből néhány nem csak a színésznőket, de egy átlag nőt is kisegíthet. Cristina Ehrlich és Estee Stanley például Jessica Biel, az Olsen ikrek és Penelopé Cruz öltöztetői (ők rakták bele Cruzt abba a gusztusos ruhába az Oscar gálán). Andrea Lieberman Gwen Stefanit, Jennifer Lopezt és Lucy Liu ruháit tartja karban, Gianne Coujl pedig Uma Thurmant, Reese Witherspoont, Didot, és Vanessa Paradist öltözteti. Nézzük hát milyen öltözködési tanácsokat szívlelhetünk meg mi is.

 Először is a stylist hölgyek szerint ha tudunk áldozni rá, ruháinkat mindenképpen csináltassuk, mert a konfekció sajnos keveseknek áll igazán jól, márpedig bármilyen csinos is lehet az a ruha, ha nem passzol ránk a szabás. Ezt a tanácsot mondjuk legközelebb színésznő, vagy diplomata-feleség koromban fogom alkalmazni, de azért mindenképpen egyet kell vele értenem. Coujl szerint az alacsonyak ne csípőnadrágot hordjanak, hanem olyat, aminek magasabba dereka, ez ugyanis hosszítja a lábat, a széles csípőjűek viszont egy A-fazonú blúzzal rejtsék el a hibát. Akinek azonban jó lába van, az egyszerűen mutogassa, hiszen az nagy kincs.

Szintén Thurman tanácsadója szerint fordítsunk nagy gondot a cipőnkre, egy jó cipő ugyanis minden öltözéket fel tud dobni (neki magának majdnem 500 pár cipője van!), és végül arra buzdít mindenkit, hogy nem csak olyan ruhákat hordjon, amiben komfortosnak érzi magát, és amit megszokott, néha ugyanis el kell mozdulni más irányba, és olyat is felvenni, amit nem is gondoltunk volna magunkról.
 

Ehlich szerint viszont a legfontosabb ruházkodási szabály, hogy a korunknak megfelelően öltözzünk. Nincs ugyanis kiábrándítóbb, mikor egy idősebb nő húszévesnek öltözik. Szerinte ráadásul nem érdemes, a trendi, idény ruhadarabokra pénzt kiadni, klasszikus darabokat kell beszerezni, még ha drágább is, amit mindig lehet hordani. Érdekes tanács, hogy inkább nagyobb mértet vegyünk, mint kisebbet egy szűk méretben ugyanis nagynak és kövérnek fogjuk magunkat érezni, míg egy lezserebbe csinosnak. A kulcsszó szerinte az egyszerűség és a klasszikus elegancia, - ez mindig bejön.

Oszd meg másokkal is!
Mustra