Az olcsó krémekben akár kutyaszőr is lehet

Ha feltettük már magunknak többször a kérdést, hogy érdemes-e méregdrága kozmetikumokra havonta több tízezer forintot költeni, vagy elérhetnénk-e ugyanezt a hatást az illatszerboltokban árult pár ezres kencékkel, akkor olvassunk tovább. 

Kiderül, hogy a drága kozmetikumoknál óriási a lehúzás, de még mindig sokkal jobban járunk velük, mint az illatszerboltban vásárolt tömegkrémekkel, azok ugyanis nem sokat érnek, ráadásul olyanok, mint a disznósajt. Minden resztli benne van: szőr, bőr meg miegymás.

 

Szemránckrémmel, külön éjszakai és nappali krémmel, plusz egy hetente kétszer használt maszkkal és bőrradírral, egy átlag nő havi kétezerötszáz és harmincezer forint közt költ arcápolásra. A nők általában két csoportra oszthatók: vannak, akik elhiszik, hogy a luxuscégeknek saját virágmezeik és hiperszuper laboratóriumaik vannak, ahol kikeverik nekik a mágikus, örök fiatalságot biztosító szert, és ezért hajlandóak nagyon sokat fizetni. A másik csoport pedig vagy nem hiszi el ezt a mesét, vagy nem akar/tud fizetni ezekért a csodaszerekért.

Pedig a szakemberek szerint nem árt egy kicsit spórolni minőségi krémekre. „A legjobb eredményt azzal tudjuk elérni, ha szakember ír fel nekünk krémet. Erre egyébként törvény is van Magyarországon. A kereskedelmi forgalomban lévő, szakszerű tanácsadás nélkül árusított krémek, a hatóanyagok maximum tíz százalékát tartalmazhatják. Ez azt jelenti, hogy sokkal jobb eredményeket lehet elérni, ha egy kozmetikus vagy egy orvos ír fel nekünk krémeket. Azok ugyanis tízszer olyan koncentráltak. Érdemes erre áldozni. Jó minőségűek a luxustermékek is, amelyek hosszú laboratóriumi kutatás után jönnek létre. De jobb, ha tudjuk, hogy ebben azért nagy a lehúzás, mert a márkát nagyon meg kell fizetnünk és azt is, hogy világsztárral reklámozzák. De ezekkel a krémekkel még akkor is jobban járunk, ha tudjuk, hogy át vagyunk vágva. Az olcsóbb, illatszerboltokban kapható kencék ugyanis baromi rossz minőségűek. Tele vannak ismeretlen anyagokkal. Állatszőrrel, meg mindennel, amit csak el tudunk képzelni”- nyilatkozta tanácsadónk

Dr. Nagy Katalin bőrgyógyász-kozmetológus szerint szintén árfüggő, hogy milyen hatást tudunk elérni egy - egy krémmel.  „6-7-8 ezer forint alá nem nagyon szabad menni, ha sima arcápolásról van szó, ha ránctalanításról, akkor ez az ár még magasabb lehet. Ennek ellenére van egy szint, amit már krémekkel nem lehet elérni, mert nincs olyan szer, amit kívülről magunkra kenünk, és csoda történik. Radikális változásokhoz már csiszoltatni, lézerezni, feltölteni kell. Ráadásul külföldön ma már kötelező bizonyítani, hogy az ígért hatást a krém el tudja érni a fogyasztókon. Meglepődnénk, ha tudnánk milyen nagynevű termékek buktak már meg ezeken a teszteken. Az tény, hogy alapanyagtól, kutatási háttértől és technológiától függ, hogy egy krém mennyire hatékony, és felesleges azt hinni, hogy a patikában kikevert kenőcs és a pár ezer forintos, illatszerboltban megvásárolható krémek ugyanolyan jók, mint a luxuscégek kencéi, amiért elkérnek akár ötvenezer forintot is. De annyit nem tudnak a luxuskozmetikumok sem, mint amennyire drágák. És aki ezeket megengedheti magának, úgyis fel fogja varratni az arcát, ahogy egy kicsit úgy érzi, hogy lóg a szemhéja".

Oszd meg másokkal is!
Mustra