Trükkös arcápolás télen

Hiába keni reggel-este, mégis állandóan száraz a bőre hidegben? Alighanem rossz minőségű, vagy nem az évszaknak megfelelő krémet használ. Ilyenkor ugyanis a zsírosabb, vitaminokban gazdag kozmetikumokkal érdemes üdén tartani az arcbőrt.
 
„Amikor nagyon hideg van, nem szabad vizes krémeket használni, mert hidegérzetet okozhatnak, és bármilyen furcsán is hangzik, kiszáríthatják a bőrt” – mondta érdeklődésünkre Harangvölgyi Anna, kozmetikus.
 
A szakember szerint télen inkább a zsírosabb krémeket kell előnyben részesíteni, és jó, ha külön nappali és éjszakai krémet használ az ember. Ha üzletben vásárolunk, fontos, hogy a „védőkrém” felirattal ellátott kozmetikumot válasszuk. Lényeges ezen kívül a magas vitamintartalom, elsősorban a C és az E vitaminé: a fiataloknak inkább a C, idősebbeknek az E vitamin. Hetente egyszer hidratáló pakolással is javíthatunk a helyzeten.
 
 
Harangvölgyi Anna szerint a hangsúly azon van, hogy olyan professzionális krémet használjunk, mely az évszaknak és bőrtípusunknak megfelel – amit nem árt, ha kozmetikus állít össze.
 
„Ha valakinek nagyon kiszárad a bőre, meg is vastagodik, ezért nem árt az elhalt hámréteget leszedetni. Ilyenkor enyhe hámlasztást szoktunk javasolni, mint amilyen az arccsiszolás” – javasolta Harangvölgyi Anna.  
Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek