Nyitott szemmel alvás: ijesztőnek tűnik, ez áll mögötte

GettyImages-606355427
Olvasási idő kb. 1 perc

Nem csak a látvány miatt ijesztő, ha kedvencünk szeme alvás közben is nyitva van: akár betegségre is utalhat.

A kutyák egyik furcsa szokása sokszor megrémíti a gazdát,  ami nem is csoda. A nyitott szemmel alvó ebek látványa elég meghökkentő, de az kérdés maradt, hogy okozhat-e bármi problémát a jelenség. 

A nyitott szemmel alvás igencsak gyakori négylábú barátainknál, ám a legtöbb esetben egészen ártalmatlan jelenség áll mögötte: a kutya félálomban pihenve akárcsak egy többi ragadozó, résnyire nyitva tartja szemét, hogy környezete apró változásait figyelhesse. A félig éber, felületes pihenés során az állat képes nagyon könnyen visszatérni a valóságba. Ilyenkor elég egy apró zörej is ehhez, de ahogy egyre mélyebbre ér az álmok rengetegében, szemhéjai is teljesen lezáródnak. Fontos azonban gazdiként tudnunk, hogy egyes szemet vagy szemhéjat érintő betegségek is előidézhetik a jelenséget: ilyenkor a kutya fizikailag képtelen becsukni a szemét. Hogy milyen egyéb tünetekkel járhatnak mindezek, azt az Az Én Kutyám magazin cikkében, ide kattintva olvashatod el. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek