Grillezettalma-saláta – joghurtos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb

Grillezve egy kissé füstös aromát kap az alma, aminek ízét tökéletesen kiegészíti a dió és a mogyoróvajjal feltuningolt joghurtos öntet.

Mozzarellával, főtt burgonyával teheted még gazdagabbá.
Mozzarellával, főtt burgonyával teheted még gazdagabbá.AHatmaker

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab zöld alma szeletekre vágva
  • 2 marék pirított dió a tetejére
  • 1 nagy ek. szobahőmérsékletű mogyoróvaj
  • 2 deci görög joghurt
  • 0.5 fej jégsaláta összevágva
  • 0.5 darab citrom leve
  • 1 nagy ek. méz
  • ízlés szerint só
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg egy kicsit a beolajozott almákat, majd vágd mindegyiket kockákra. A joghurtot keverd el a mogyoróvajjal, add hozzá az ízesítőket, majd fogasd össze a keveréket a salátával és az almával. A pirított dióval a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek