Grillezett chipotlecsirke – sült gyümölcsökkel és rukkolával készíts mellé salátát

Egy kevéske csípős csirke bármikor jöhet, főleg, ha a szabadban, faszenes grillen készül el. Ha már úgyis forró a grill, süss mellé ananászt és mangót, majd egy kevés rukkolával, mézzel és fehérborecettel készíts belőlük salátát.

Csípősen és kissé édesen a legfinomabb.
Csípősen és kissé édesen a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 kisebb darab csirkecombfilé
  • 3 ek chipotleszósz
  • 3 ek. görög joghurt
  • 3 ek. olaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. barna cukor
  • ízlés szerint só, paprika és bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkén kívül az összes hozzávalót dolgozd össze alaposan, és pihentesd benne a húst legalább egy órán át. A szobahőmérsékletű szeleteket ezek után süsd meg a beolajozott grillen, majd saláta mellett tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek