Ezért hasznos, ha vízzel teli palackokat teszel a fagyasztóba

Félig üresen használod a mélyhűtőd? Ha nincs is szükséged semmire, amit beletehetnél, akkor is pakold tele legalább vizes palackokkal. Később még hálás leszel magadnak érte!

A praktikus, de kevésbé ismert trükkre a Lifehacker hívta fel a figyelmet, mely szerint a célra a csapvízzel megtöltött PET-palackok és tejesdobozok is alkalmasak. Utóbbiakat azonban ne felejtsd el alaposan kimosni, mielőtt felhasználnád őket. Hogy mi értelme ennek az egésznek? Máris elmondjuk!

Hatékonyabbá teszi a fagyasztót

Minél jobban megpakolod a fagyasztót, a készüléknek annál kevesebb energiát kell arra fordítania, hogy hidegen tartsa az ott tárolt ételeket. Ha tehát a mélyhűtőd alapvetően csak félig szokott lenni – főleg, ha a helyzetet tovább tetézve gyakran nyitogatod az ajtaját –, nem fog tudni olyan hatékonyan működni. Kivéve, ha a maradék helyet valami fagyasztható dologgal, például vízzel teli palackokkal töltöd ki!

Csak nyerhetsz vele!
Csak nyerhetsz vele!Fotó: Imagehit / Getty Images Hungary

Más téren is jól jöhet 

A trükk másik gyakorlati haszna, hogy egy esetleges áramszünet esetén, ami a nyári hőségben különösen kellemetlen tud lenni, a mélyhűtőben lévő ételek nem fognak olyan gyorsan kiolvadni. Apropó, nyár. Ha strandolni készülsz, így többé jégakkukra sem lesz szükséged, azokat ugyanis a fagyott vizes palackokkal is kitűnően helyettesítheted.

Végül, de nem utolsósorban a lefagyasztott víz egyfajta vésztartalékként is szolgálhat, amit szükség esetén kiolvaszthatsz és felhasználhatsz. Ha félliteres palackokat használsz, úgyszintén összekötheted a kellemeset a hasznossal. Nemcsak hidegen tarthatod velük a strandoláshoz szánt elemózsiát, hanem ahogy olvadni kezdenek, hűs frissítőhöz is juthatsz belőlük.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.