6 tipp, hogy jobban passzoljanak rád a ruháid

Különösen gyászos esemény, amikor meg kell válnunk kedvenc ruhadarabunktól, mert nem passzol ránk. Mutatunk néhány egyszerű trükköt, amivel segíthetsz a hosszú nadrágszáron vagy az összement pólón.

Bizony, mindegyikünkkel előfordult már, hogy megvettünk olyan ruhadarabot, ami ugyan nem passzolt ránk tökéletesen, de biztosak voltunk benne, hogy ha a boltban hagyjuk, többé már semmi sem lesz a régi. Sokunknak kellett megválni kedvenc nadrágunktól vagy pólónktól is, mert az évek során vagy az adott darab, vagy pedig mi változunk. Számtalan oka lehet annak, hogy a te szekrényedben is rejtőznek olyan ruhák, amik nem egészen illenek rád. Ha mégis szeretnéd ezeket hordani, megosztjuk veled az Insider tippjeit, hogy visszahozhasd őket az életbe.

1. A rétegezés a legjobb barátod

Főként a hideg évszakokban. Ha egy felső vagy egy ruha túl rövid, a hiányzó centiket elrejtheted rétegzéssel. Öltözz alá vagy fölé, ettől csak még izgalmasabb lesz a szetted. A legegyszerűbb darabokat is párosíthatod, ha félsz a színek és minták kavalkádjától. Egy fehér póló és egy fekete ruha szuper irodai viselet lehet.

2. Használj öveket

Egy jól elhelyezett öv teljesen megváltoztathatja a ruhád fazonját. Ne csak a nadrágjaiddal viseld, dobd fel vele a ruhádat vagy akár az oversized pulcsidat. Az öv lehet a legjobb barátod, ha magadra szeretnéd igazítani a ruhadarabjaidat.

Egy öv könnyen a legjobb barátod lehet.
Egy öv könnyen a legjobb barátod lehet.Shutterstock

3. Tűrd be az inged

Lecsúszik a nadrágod, de nincs öv a kezed ügyében? Tűrd be az inged. Ez a csavar a szettedet is felfrissíti. Ne félj a vastagabb anyagoktól sem. Nyugodtan tűrd be a pulóvereidet is - nadrágba, szoknyába. Így biztosan nem fognak elcsúszni, és elegánsan jelenhetsz meg bárhol.

4. Próbáld fel a ruhákat, mielőtt megveszed őket

Persze olykor még így is mellé tudunk nyúlni, de sokat segít, ha vásárlás előtt belebújsz a ruhadarabba, amit meg szeretnél vásárolni. Bár biztosan tudod a méreteidet, az üzletekben ezek más és más számokat rejtenek. Előfordulhat, hogy amíg egy márkánál S-es felsőre van szükséged, addig egy másiknál M-esre. A nadrágokról pedig ne is beszéljünk...

Mindent próbálj fel, mielőtt úgy döntesz, hogy megveszed.
Mindent próbálj fel, mielőtt úgy döntesz, hogy megveszed.Shutterstock

5. Bújj magassarkúba

A hosszú szár ápolhat és eltakarhat, ezért választanak sokan nadrágot és maxi szoknyát. A szegélyükben botladozni azonban egyáltalán nem bájos. Ezekhez a darabjaidhoz válassz magassarkú cipőt.

6. Alakíttasd át

A legjobb módja annak, hogy tökéletesen passzoljanak rád a ruháid, természetesen az, ha magadra igazíttatod őket. Mindenkinek más testalkata van, ezért szinte lehetetlen, hogy a konfekcióméretek között a saját formáidra tökéletesen passzoló darabokra akadj. Mindössze egy centi a farmered szárából csodákat tehet. Azokkal a bizonyos örök darabokkal mindenképp érdemes elzarándokolnod egy varrodába, de ha sajnálod a pénzt az átalakításra, te is megtanulhatsz varrni. A You Tube-on például lépésről lépésre elsajátíthatod a tűforgatás minden csínját-bínját.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek